İzmir DSP'den Transfer Harekatı - Son Dakika
Politika

İzmir DSP'den Transfer Harekatı

İzmir DSP\'den Transfer Harekatı

CHP'de, İzmir'in 15 belediye başkanının adaylık dışı kalması, deprem etkisi yaptı.

11.02.2014 16:46

CHP'de, İzmir'in 15 belediye başkanının adaylık dışı kalması, deprem etkisi yaptı. 2007 genel seçimlerinde İzmir'den 3 milletvekilini CHP'ye veren Demokratik Sol Parti (DSP), şimdi verdiklerini geri alıyor. İzmir İHA'yı ziyaret eden DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, "CHP'li küskün başkanlarla görüşüyoruz" dedi.

CHP'de adayların belirlenmesinin ardından başta Konak olmak üzere Karşıyaka, Buca, Çiğli, Bornova, Karabağlar gibi büyük ilçelerin CHP'li belediye başkanları isyan bayrağını çekti. Tüm ilçelerde CHP üyeleri mevcut başkanların azledilmesini içlerine sindiremezken, eylemler ardı ardına geldi.

HAKAN TARTAN İSTİFA ETTİ İDDİALARI

Aday yapılmayan belediye başkanlarının başında gelen Konak'ın DSP kökenli belediye Başkanı Hakan Tartan'ın partisinden istifa ettiği yolunda başta sosyal medya olmak üzere internet sitelerinde yayınlanan haberler ortalığı hareketlendirdi. Hakan Tartan'a bir türlü ulaşılamazken, CHPli başkana yakın kaynaklar kısa sürede açıklama yapılacağını duyurdu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Çiğli Belediye Başkanı Av. Metin Solak'ın arayış içinde oldukları, CHP'den istifayı düşündükleri ve DSP ile temasta oldukları ileri sürüldü.

"GÖRÜŞÜYORUZ"

İHA İzmir Bölge Müdürlüğü'ne ziyaret ederek Bölge Müdürü Yusuf Kahraman, Haber Müdürü Halil Karahan ve Kazım Erkmen'le görüşen DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, İzmir CHP'deki söz konusu gelişmeleri dikkatlice izlediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Başkanlara kapılarımız açık. Hatırlarsanız 2007 seçimlerinde partimiz sandığa gitmemiş, adaylarını CHP'ye vererek milletvekili seçilmelerini sağlamıştı. Şimdi belki de tersi gerçekleşiyor olabilir. Konjonktür ve CHP'de yaşananlar bizi bu noktalara getirdi. Biz söz konusu isimlerle görüşüyoruz. Birkaç güne kadar önemli gelişme yaşanabilir. Bizi izlemeye devam edin."

"İLKELİ SİYASET YAPACAĞIZ"

DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, kendilerinin her ne olursa olsun ilkeli siyaset yapmaya çalıştıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim olmazsa olmazlarımız, adayların önkoşulsuz önseçimle belirlenmesi, seçilen adayların en fazla iki dönem hizmet yapmaları ve yüzde 10'luk seçim barajıdır. Halkımızın siyasete katkısı ancak bu şekilde mümkün. Yoksa siyaset yapmak için siyaset bizim anlayışımıza ters. Biz halkımıza hizmet için merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in bize öğrettiği umdelerle hareket ediyoruz."

ÇAKMUR VE ASLAN DSP YOLUNDA

CHP'den büyükşehir aday adaylığına soyunan ancak teklif gelmediği için gerçekleşmeyen Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın da DSP ile çalışabileceklerini yakın çevrelerine deklare ettikleri ileri sürülüyor.

İHA'ya konuşan Hüseyin Aslan, iki kez Genel Başkan Masum Türker Bey ve dün akşam DSP İl Başkanı Selçuk Bey ile görüştüklerini belirterek "Kendileri ister büyükşehir isterse büyük bir ilçeden aday olmamı istediler. Kararı düşünüyorum fazla uzun sürmez" dedi.

"DSP'YE TEŞEKKÜR EDERİM"

DSP İl yönetimi, Çiğli CHP'den aday adayı olan eski milli atlet Semra Aksu'ya Çiğli için adaylık teklifi götürdü. Aksu da, teklifi kabul etmediğini ifade ederek şunları söyledi: "Ben ilkeli siyaset yapıyorum. Hizmet yapmak istiyorum. CHP'de anketlerden de MYK'dan da ben çıkmıştım. Ancak parti meclisine giremedim. Aziz Kocaoğlu'nu geçemedim. Bana değil Çiğli halkına karşı haksızlık yapıldı. Benim bu partiye geçmem Çiğli'ye hizmet içindi, Kılıçdaroğlu başbakan olsun diye idi. Bunun için koltuk gerekmiyor. Ben yine CHP için çalışacağım. DSP'nin teklifi ile onur duydum gurur duydum. Böyle birşey asla düşünmüyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir DSP'den Transfer Harekatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement