Milletvekili Yeminini Etmeyen Leyla Zana, Maaş da Alamıyor - Son Dakika
Politika

Milletvekili Yeminini Etmeyen Leyla Zana, Maaş da Alamıyor

TBMM'de yemin metnini aynen okumadığı için yemini geçersiz sayılan ve hala da yemin etmeyen HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'ya maaş ödenmiyor.

26.01.2016 22:03  Güncelleme: 09:34

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin etmediği için kendisine herhangi bir maaş ödemesinin yapılmadığını ancak danışmanlarının çalıştığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında devam ediyor. Komisyon görüşmelerinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sunumundan sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga ile Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Nihat Ömeroğlu birer sunum gerçekleştirdi.

VEKİLLERE VERİLECEK DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARI DEVLET KARŞILAYACAK

Sunumlardan sonra yapılan müzakerelerin ardından soru cevap bölümüne geçildi. Milletvekillerinin tamamına dizüstü bilgisayar verileceğini kaydeden Kahraman, bilgisayarların bütçelerinin kendileri tarafından karşılanacağını, herhangi bir sponsorluğun söz konusu olmadığını ifade etti.

CHP'li ve HDP'li bazı Komisyon üyelerinin itirazı üzerine dileyen vekillerin diz üstü bilgisayarları almayabileceklerini kaydetti. Kahraman, milletvekillerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarların Devlet Malzeme Ofisi'nden alınacağını kaydetti.

"ZANA ŞU ANA DEK YEMİN ETMİŞ DEĞİL, MAAŞ DA ALMIYOR"

TBMM Başkanı Kahraman Leyla Zana'nın durumu ile ilgili bir soru üzerine ise "Sayın Milletvekili Leyla Zana, yemin metnini aynen okumadığı için geçici TBMM Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın yeminin geçersiz olduğunu ve yeniden yemin etmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bu da tutanaklara geçmiştir. Sayın Zana sonraki birleşimlerde de yemin etmemiştir. Şu ana kadar yemin etmiş değildir. Dolayısıyla da şuana kadar kendisine herhangi bir maaş ödeme yapılmamıştır." diye konuştu.

Milletvekili Yeminini Etmeyen Leyla Zana, Maaş da Alamıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekili Yeminini Etmeyen Leyla Zana, Maaş da Alamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ...: Almasın zaten bunlar maaş. Hatta bunlar nefes bile almasın 16 2 Yanıtla
  • sarmasik: Yemin edenler ne yapiyor, yemin edenler aliyor maasini oturuyor.Yemin etse ne olur, etmese ne olur.Gelde bu isin icinden cik.Yalakalik yapmiyor.Helal. 6 4 Yanıtla
  • Şaban Tosun Paşa: Maaş alma dışında her işi yapıyor mu, yapıyor. İmzası geçerli mi geçerli. İstediği zaman Cumhurbaşkanı ile görüşebilir mi, evet (kİMSE GÖRÜŞEMİYOR). Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz? Onların maaşa ihtiyacı mı var? 6 1 Yanıtla

Advertisement