Karşıyaka 6. Karadeniz Hamsi Şöleni - Son Dakika
Politika

Karşıyaka 6. Karadeniz Hamsi Şöleni

Karşıyaka 6. Karadeniz Hamsi Şöleni

Geleneksel balık ekmek ikramında bir günde 5 ton hamsi pişirildi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Adaylığımız Parti Meclisinde de görüşülüp onaylandıktan sonra düşüncelerimi paylaşabilirim"

22.12.2013 15:12

İzmir'de düzenlenen Karadeniz Hamsi Şöleni'nde 5 ton hamsi dağıtıldı. Şölene katılarak konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun adaylığını ele aldığını, Parti Meclisinin de onaylaması sonrası düşüncelerini paylaşacağını söyledi.

Karşıyaka Belediyesi ile Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nun da aralarında bulunduğu 6 sivil toplum kuruluşu desteğiyle bu yıl 6'ncısını düzenlenen Karadeniz Hamsi Şöleni kapsamında Bostanlı Pazaryeri'nde ücretsiz hamsi ekmek dağıtıldı.

5 ton ızgara ve tavada pişirilmiş hamsinin dağıtıldığı şöleni, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu birlikte ziyaret etti.

Mangalın başına geçerek hamsi pişiren ve vatandaşa ikram eden Kocaoğlu ve Durak, şölen alanında kurulan satış stantlarını gezdi. Düzenlenen törende konuşan Kocaoğlu, şölenlerin sadece o illerden göç eden insanların bir araya gelmesi için değil İzmir'de yaşayan insanlar birbirinin örf ve adetlerini tanısın ve saygı duysun diye düzenlendiğini söyledi.

Kocaoğlu, barışın ancak halk tarafından gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, bu şölenlerin de barışa katkı sağlama anlamında önemli sonuçlarının olduğunu kaydetti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da İzmir'de ilçe belediyeleri ve büyükşehirde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiklerini belirterek, "Yılın her günü denetleniyoruz ama hiçbirimizin evinde ayakkabı kutuları bulunmadı. Biz, sosyal demokrat belediyeler olarak bize yakışanı yapıyoruz" dedi.

Öte yandan konuşmalar sırasında Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu üyeleri arasında yaşanan tartışma sonrası arbede çıktı.

Konser ve halkoyunu gösterilerinin düzenlendiği şölen yarın sona erecek.

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığının bugün yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ele alındığını, Parti Meclisinde de onaylandıktan sonra açıklanabileceğini ifade etti. Kocaoğlu, "Parti meclisinde de görüşülüp onaylandıktan sonra düşüncelerimi paylaşabilirim" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Karşıyaka 6. Karadeniz Hamsi Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement