Kılıçdaroğlu Hukukçularla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Hukukçularla Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu Hukukçularla Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK yasa teklifinin durdurulması ve uzlaşma komisyonu kurulmasını önerdi.

13.01.2014 13:40  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasa teklifinin durdurulması ve uzlaşma komisyonu kurulmasını önerdi.

Gazetelerin Ankara temsilcileri ve bazı hukukçularla kahvaltıda biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eğer ortada gerçekten yargıç güvenliğini daha sağlıklı yapıya kavuşturacak bir düzenleme, hukukun üstünlüğünü sağlayacak bir teklif olursa 'evet' deriz niye 'hayır' diyelim. Değişiklik için bir uzlaşma komisyonu oluşur, her parti eşit katılır. Meclis Başkanı da komisyonun başına geçer. Ama masaya oturmanın ön koşulu, iktidarın HSYK yasa teklifini geri çekmesidir" dedi.

Kahvaltıya katılan hukukçulardan Erdoğan Teziç ise, HSYK teklifinin önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi tarafından yürürlüğünün durdurulacağını öne sürdü. Teziç, bunun da yeterli olmayacağını savunarak, "hukuki zorlama" anlamına da gelebilecek ilginç bir öneri ortaya attı. Teziç, "Yürürlüğün durdurulması yetmez. Anayasa Mahkemesi uygulamayı da durdurmalı. Buna benzer karar ABD'de alınmıştı. Bizde de uygulamaya girebilir" diye konuştu.

Teziç, "Cumhurbaşkanı görevini yapmazsa uluslararası hukukta bunun adı yüksek ihanettir" dedi.

Toplantıda söz alan Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ise, iktidarın seçimde devrilmesinin şart olduğunu savunarak, "Ama sandık güvenliğiyle ilgili soru işaretleri var" iddiasında bulundu. Kanadoğlu'na karşı çıkan hukukçu Atilla Özer, "Seçimler sağlıklı değil deniyor. Vatandaş gitsin listelere baksın. Elit grup vatandaştan giderek uzaklaşıyor" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Hukukçularla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement