Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor - Son Dakika
Politika

Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Dokunulmazlıklar meselesinde hukukun dışında bir şey yok. Yargıdan korkacak bir şey yok. Hukukun dışında hiçbir iş yok. Hukukun dışında atılmış hiçbir adım yok. Her şey hukuk çerçevesinde.

03.05.2016 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Dokunulmazlıklar meselesinde hukukun dışında bir şey yok. Yargıdan korkacak bir şey yok. Hukukun dışında hiçbir iş yok. Hukukun dışında atılmış hiçbir adım yok. Her şey hukuk çerçevesinde." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, "Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" görüşülüyor.

Tasarı görüşmelerinde söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, seçim bölgesinde yaşanan terör olayının ardından, vali ve emniyet müdürünü aradığını ancak görüşemediğini belirterek, "Sayın vali ve emniyet müdürüne geçmiş olsun dileklerimi ancak mesajla iletebildim. Hangi güç 103 bin oy almış vekilin telefonlarına çıkmama yetkisini verdi. Biz bu yetkiyi kimin verdiğini biliyoruz, bunun altında kalmayacağız." diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de demokrasinin tanımını yaparak, "Bugün demokrasiyle yönetilen ülkede bahsediyoruz ama yüzde 49,5'un tahakkümü yüzde 50'nin üzerinde." ifadelerini kullandı.

Devletin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde "katliam yaptığı" iddiasında bulunan Yiğitalp, şehir merkezlerinde kültür ve tarih varlıklarının, insana dair değerlerin yok edildiğini kaydetti.

Yiğitalp, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda, AK Parti'nin yoğun bir çalışma yaptığını belirterek, "HDP olmayınca siz bu ülkeyi yöneteceğinizi mi sanıyorsunuz. Bu Meclis'in meşru olacağını mı düşünüyorsunuz. Bu Meclis'in hiçbir zaman meşruiyeti olmaz, olmayacak." dedi.

HDP'li milletvekillerine dokunulmazlıklar üzerinden operasyonlar yapılmaya çalışıldığını iddia eden Yiğitalp, "Bizim zaten dokunulmazlık derdimiz yok. Biz dokunulmaz olsak ne olur, olmasak ne olur? Ama 5 milyon insanın iradesini yok saymak demokrasiye saygının ölçütü değildir." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da HDP'li Yiğitalp'in sözleri üzerine, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Kimin katliam yaptığını halk iyi biliyor. Halk bütün bunların cevabını sahada veriyor, sandık konulduğunda da verecek. Katliamı yapanlar teröristler, o teröristlere ilişkin ağzınızdan tek bir söz çıkmıyor, tek bir olumsuz söz söylemiyorsunuz. O insanların ölümünden de sorumlu olanları da bu millet biliyor. Şehitlerin hayatını kaybetmesinden de sorumlu olanları biliyor." yanıtını verdi.

AK Parti'nin politikasının bu ülkeye, insanlara, halka, kamu güvenliğine bir meydan okuma olduğunda, bunu cevaplamak olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Asıl olan devletin, kamunun güvenliği için mücadele ederek terörün karşısına çıkmasıdır. Bunun altında kalanlar, terörün diliyle bu işleri değerlendirenlerdir. Biz herkese, milletten oy almış herkese saygı duyarız. Dokunulmazlıklar meselesinde hukukun dışında bir şey yok. Yargıdan korkacak bir şey yok. Eğer insanlar yargıya intikal etmiş dosyaları itibariyle problemliyse yargı gerekeni yapacak, değilse problem yok. Hukukun dışında hiçbir iş yok. Hukukun dışında atılmış hiçbir adım yok. Herşey hukuk çerçevesinde." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurul'da tasarı görüşmelerine geçilmeden önce CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Emekli Sandığı Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi üzerine söz alarak konuştu.

Akkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun dün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı eleştirerek, verdiği kanun teklifinin memur emeklilerinin hakkının teslim edilmesiyle ilgili olduğunu belirtti.

Yargı kararlarına rağmen, 2 yıldan beri haksızlığın giderilmesi için iktidarın bir kanun teklifinde bulunmadığını anlatan Akkaya, "30 yıldan fazla bu ülkeye hizmet etmiş memurların anasının ak sütü gibi helal olan ikramiyelerinin verilmesi için gelin bu yasa teklifini destekleyin, onların da bu mağduriyetlerini ortadan kaldıralım." dedi.

Yapılan oylama sonucunda Akkaya'nın kanun teklifi reddedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.


Advertisement