Küba Devlet Başkanı Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Küba Devlet Başkanı Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Küba Devlet Başkanı Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, ülkesinde tıp öğrenimi gören 144 Filistinli öğrenciyle bir araya geldi ve İsrail'in Gazze'yi işgalini tekrar kınayarak, 'Bizler kayıtsız kalanlardan olmayacağız' ifadesini kullandı. Canel, Filistinli öğrencilerin tıpta uzmanlıklarını tamamlamaları için tüm gayretin gösterileceğini belirtti ve Filistin'in kendi kaderini tayin etme hakkını kullanarak bağımsız ve egemen bir devlete dönüşmesini temenni etti.

18.11.2023 22:17

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri korumakla görevli bazı gruplarla iletişimlerinin kesildiğini, esirlerin ve görevli kişilerin akıbetinin bilinmediğini belirtti.

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerle olan iletişime ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "(İsrailli) esirleri korumakla görevli bazı gruplarla teması kaybettik ve esirler ile onları esir alan kişilerin akıbeti halen bilinmiyor." ifadelerine yer verildi.

Gazze Şeridi'nde İsrail güçleriyle yaşanan çatışmalara da değinilen açıklamada, Kassam Tugayları'nın Gazze'nin güneybatısında bir İsrail piyade kuvvetini pusuya düşürmeyi başardığı belirtildi.

Açıklamada, "Savaşçılarımız, sabahtan bu yana işgalci askerlerden oluşan bir kuvveti anti-personel cihazıyla hedef alarak ölüm ve yaralanmalara yol açtı, Gazze Şeridi'ndeki tüm saldırı eksenlerinde siyonistlere ait 17 aracı tamamen veya kısmen imha etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana 57'si Gazze içerisindeki çatışmalarda 6'sı da Lübnan sınırında olmak üzere 378 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde en az 5 bini çocuk ve 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bin 300 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 212 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Küba Devlet Başkanı Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement