Mahkeme CHP'li Muhalifleri Sevindirmedi - Son Dakika
Politika

Mahkeme CHP'li Muhalifleri Sevindirmedi

Mahkeme CHP\'li Muhalifleri Sevindirmedi

CHP'li Muhaliflerin Partinin İç Tüzüğünün İptali İstemiyle Açtığı Davada, Mahkeme Görevsizlik Kararı Verdi.

17.04.2008 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li muhaliflerin partinin iç tüzüğünün iptali istemiyle açtığı davada, mahkeme görevsizlik kararı verdi.

Gelecek hafta sonu yapılacak olan CHP Kurultayı öncesinde CHP'li muhaliflerin parti iç tüzüğünün 2 maddesinin iptali istemiyle açtıkları davanın görülmesine devam edildi. Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, tarafların avukatları ile CHP'li muhalif Ali Topuz katıldı. Duruşmada söz alan CHP'nin avukatı Ahmet Çörtoğlu, daha önce parti üyesi olan Bedri Baykam'ın dava konusu olan parti içtüzüğünün 48. ve 55. maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak iptal isteminde bulunduğunu belirterek, Baykam'ın bu talebinin reddedildiğini söyledi. Görevsizlik kararı verilmesini isteyen Çörtoğlu, görevsizlik kararı verilmediği takdirde davanın esastan reddine karar verilmesin istedi. Kararını açıklayan Hakim Nevruz Üstün, davayla ilgili görevsizlik kararı verdi.

Aynı mahkemenin iki farklı karara imza atması ise, davayı izlemeye gelen CHP'li muhalif İstanbul Milletvekili Ali Topuz'un tepkisine neden oldu. Kararı temyiz edeceklerini, aynı yönde karar çıkması durumunda konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıklayan Topuz, "Türk yargısının ne halde olduğunu görün. Demek ki sadece partilerin içleri değil, hukukun içi de bir takım çarpıklıkları barındırıyor. Türkiye'nin ne kadar çürümüş duruma geldiğini gösteriyor" dedi.

CHP'nin 2003 yılında yapılan 30. Olağan Kurultayı'nda parti tüzüğünde yapılan değişiklikle il ve ilçe kongrelerinde başkanlığa, kurultayda da genel başkanlığa aday olabilmek için üye tam sayısının yüzde 20'sinin önerisini alma ve genel başkanlık için verilen önerilerin delegeler tarafından divanın önünde tek tek imzalanması şartı getirilmişti. CHP'li muhaliflerin seçimle ilgili değişikliklerin parti içi demokrasi ve seçme seçilme hakkına aykırı olduğu iddiasıyla açtığı davada mahkeme, 20 gün önce yapılan duruşmada davanın görev yönünden reddi istemini reddetmiş ve davada görevli olduğuna karar vermişti.

(EDA-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mahkeme CHP'li Muhalifleri Sevindirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement