Malatya MHP İl Teşkilatında Kongre Heyecanı - Son Dakika
Politika

Malatya MHP İl Teşkilatında Kongre Heyecanı

Malatya MHP İl Teşkilatında Kongre Heyecanı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Kongresinde 4 aday il başkanlığı için yarışıyor.

08.02.2015 16:10

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Kongresinde 4 aday il başkanlığı için yarışıyor. Kongreye katılan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yaptığı konuşmada çözüm süreci ile ilgili "Bin yıldan beri birlik beraberlik içerisinde yaşamışız. Kız almışız kız vermişiz. Ticaret yapıyoruz. Birbirimize kenetlenmişiz. Uğraşmasınlar boş yere bizi parçalayamayacaklar bizi ayıramayacaklar" dedi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen il kongresine MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İşadamı MHP milletvekili aday adayı Reşat Erdoğan, Mevcut il başkanı Hacı Mehmet Demirkaya, Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, eski il başkanı Arif Yıldız, Adıyaman İl Başkanı Osman Aslan ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına seçilen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, konuşmasında Hükümeti eleştirerek "Bilmediğimiz çok şeyi öğrendik bu iktidar döneminde en önemlisi 36 etnik parça varmış. Bu ülkede biz bunu bilmiyorduk. Bunlardan öğrendik. Ülkeyi parça parça etmeye çalıştılar. Ama beceremeyecekler" dedi.

1984 yılından beri Türkiye'de bir terör sorunu olduğunu ifade eden Dedeoğlu, bu süreçte binlerce insanın öldüğünü yine aynı şekilde binlerce şehit verildiğini söyledi. Bu süre zarfında iktidara gelen her hükümetin terör örgütü ile hem mücadele ettiğini hem de müzakere yaptığını kaydeden Dedeoğlu, "Doğu'nun bir özerkliğe kavuşması Doğu'nun başka birilerinin eline geçmesi dünyadan aldıkları talimatla bir projeyi uygulamaya çalışıyorlar. Sizlerin huzurunuzda temenni ediyorum ki bunu gerçekleştiremeyecekler bunu yapamayacaklar. Neden çünkü Türk milleti çok büyük bir millet, Türk milleti bu konularda ne badireler atlatmış. Bunları da atlatır. Bu hükümette gelir geçer. Ama istiyoruz ki ülkemize 77 milyon milletimizin fazla zarar vermeden geçip gitsinler. ve yaptıklarının mutlaka hesabını versinler" şeklinde konuştu.

MHP olarak hiç kimseyle bir problemlerinin bulunmadığını söyleyen Dedeoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiç kimseyle bir sıkıntımız yok. Bu coğrafyada yaşayan 77 milyon insan bizim vatandaşımızdır. Bizim insanımızdır bunun dışında bir şey düşünmek mümkün değil. Neden değildir. Biz akraba olmuşuz. Bin yıldan beridir birlik beraberlik içerisinde yaşamışız. Kız almışız kız vermişiz. Ticaret yapıyoruz. Bir birbirimize kenetlenmişiz. Uğraşmasınlar boş yere bizi parçalayamayacaklar bizi ayıramayacaklar. Biz eskiden olduğu gibi tek bayrak altında ve Türk milleti olarak 77 milyon insan olarak bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz."

Malatya ile Kahramanmaraş'ın en büyük ortak özelliklerinden birinin de kayısı problemi olduğunu belirten Dedeoğlu, TBMM'de bu sorun için mücadele ettiğini söyledi. AK Parti iktidarının şu ana kadar kayısı sorununu çözmek için hiç bir şey yapmadığını savunan Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milliyetçi Hareket Partisi'nin para ile pulla hiçbir işi yok bize milletin sevgisi yeter. Bize bayrak sevgisi yeter. Bunlarla bizi kandıramazlar. Bu ülkeyi nereye götürdüklerini uçurumun ucundan nasıl yuvarladıklarını evet uçurumun ucunda değil uçurumun ucundan nasıl yuvarladılar. Şimdi hep beraber göreceğiz. 7 Haziran 2015 de milletvekilliği seçimlerinden sonra Allah nasip edecek milliyetçi hareket Partisi'nin iktidarı ile beraber bu yaptıklarının hesaplarını tek tek verecekler."

Adaylardan Selahattin Eryılmaz'ın kongre öncesinde adaylıktan çekildiği açıklanırken daha sonra söz alan mevcut il başkanı Hacı Mehmet Demirkaya Cumhuriyet tarihinin en kötü en sıkıntılı en açmaz günlerinin yaşandığını dile getirerek "Kobani denilen yerde isyan provası düzenleyerek vatandaşımızın esnafımızın dükkanlarını kapattılar. Yaktılar yıktılar talan ettiler. Okulları yaktılar tarumar ettiler, resmi dairelerin hepsini yaktılar, 40 vatandaşımızı öldürdüler yetti mi yetmedi, polisimizi askerimizi şehit ettiler yetti mi yetmedi. Bu bayrağın indirildiği yer Türkiye cumhuriyeti değil mi arkadaşlar" dedi.

Kongrede daha sonra söz alan adaylar delegelere seslenerek projelerini ve yapacaklarını anlattı. Adaylardan Mehmet Erdem, kongreye katılan herkese teşekkür ederek, MHP'nin yeniden iktidara gelmesi için çalışacaklarını söyledi. Mehmet Bitmez ise yıllardır MHP teşkilatında görev aldığını belirterek, delegelerden destek istedi.

Son olarak söz alan aday Hakan Er oldu. Er kamuoyunun büyüklerinin ve dava arkadaşlarının teşvikleri ile adaylığa talip olduğunu söyledi.

Er geçtiğimiz günlerde Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun Cumhuriyete yönelik "90 yıllık reklam arası bitti" sözünü hatırlatarak bu senaryoları bozacaklarını söyledi.

Ülkede yaşanılan sürecin, ülkücülerin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülke idaresinde söz sahibi olmasının gerekli kıldığını dile getiren Hakan Er, "Ülkemizin kaderi, Türk milliyetçilerinin bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek milletimizin bekası doğrultusunda küheylanlar misali koşmasına bozkurtlar gibi hizmet etmesine bağlı bulunmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından adaylar ve parti yöneticileri el ele sahneye çıkarak birlik beraberlik mesajları verdiler. Konuşmaların ardından daha sonra kongrede seçimlere geçildi. 600 delegenin oy kullanması beklenirken sandıkların 17.00 itibariyle açılacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Malatya MHP İl Teşkilatında Kongre Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement