Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? - Son Dakika
Politika

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Ankara adayı olarak yeniden gösterildi. Yavaş, rakibi Turgut Altınok'u eleştirerek, çocuklarının KPSS'ye girip girmediğini sordu ve mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

27.03.2024 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve 31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den yeniden Ankara adayı gösterilen Mansur Yavaş, rakibi, Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok'u hedef aldı. Yavaş, geçtiğimiz günlerde açıkladığı mal varlığıyla adından söz ettiren Altınok'a, "Bu kadar insan işsizken, bu kadar servet varken, 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? Çok mu ihtiyacı vardı çocuklarınızın? 2 benzinlik de onların üstüne yapsaydınız. Bu kul hakkını ödeyemezsiniz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elmadağ ilçesinde, partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Yavaş, iftar sonrası kürsüde yaptığı konuşmada, rakibi Turgut Altınok'u hedef aldı.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a sert eleştiri: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?
Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok

"2 ÇOCUĞUNUZ MEMUR OLURKEN KPSS'YE GİRDİLER Mİ?"

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştığı mal varlığıyla gündeme bomba gibi oturan Altınok'a ithamlarda bulunan Yavaş, "Bu kadar insan işsizken, bu kadar servet varken, 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? Kaç puan aldılar? Sizinkiler evlat, işsiz çocuklar nedir? Çok mu ihtiyacı vardı çocuklarınızın? 2 benzinlik de onların üstüne yapsaydınız. Bu kul hakkını ödeyemezsiniz." dedi.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a sert eleştiri: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

TURGUT ALTINOK MAL VARLIĞI LİSTESİNİ PAYLAŞMIŞTI

Turgut Altınok 15 Mart'ta, mal varlığı listesini paylaşmıştı. Bildirimde çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığı belirtilen 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a sert eleştiri: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?

Altınok, şirket ortaklığıyla ilgili açıklamasında da şunları kaydetti: "Altınok Gayrimenkul AŞ adında aile şirketinde yüzde 36,59 oranında şirket ortaklığım bulunmaktadır. 1991 yılında Maviş Koç'tan almış olduğum arazi, 2014 yılında adı geçen aile şirketimize ayni sermaye olarak konulmuştur. Şirkette bulunan yüzde 36,59 hisse payım buradan gelmektedir. Bu arazi daha sonra kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verilmiştir. Buradan alınan daireler, Eskişehir yolu üzerinde bir projede yer almaktadır. Daireler şahsıma ait değildir. Şirketin aktifinde kayıtlıdır. Bu projeden şirketteki payıma düşen gayrimenkuller de yaklaşık olarak şu şekildedir: Yüzde 36,59 şirket hissesine karşılık 183 1+1 daireden 67 daire, 12 dükkandan 4,4 dükkan, 2 dükkandan yüzde 18 şirket hissesi karşılığı 0,36 dükkan, 3 dükkandan 0,09 şirket hissesi karşılığı 0,27 dükkandır."

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a sert eleştiri: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?

Turgut Altınok, bildirimde yer alan Kızılcaşar arazisiyle ilgili, "1988 yılında Gölbaşı Kızılcaşar'da almış olduğum arazi imar çalışması sonrası 12 parsele bölünmüştür, 2014 yılında 9 parseli satılmıştır. Kalan 3 parsel mal beyanımda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a sert eleştiri: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi?

2009 mal beyanında görülen Antalya'daki daireyi daha sonra sattığını belirten Altınok, anne ve babadan kalan gayrimenkullerde miras olması sebebiyle değişen oranlarda hissesinin bulunduğu ve Etimesgut ilçesinde babasından miras kalan daire ve arsaların muhtelif tarihlerde satıldığı bilgisini paylaştı.

Mansur Yavaş\'tan Turgut Altınok\'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS\'ye girdiler mi?
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Çağatay Kurt: Akp ezip geçecek DEM’lenen partiyi !!!! 108 591 Yanıtla
    nadir: van da ki ibb başkanlığının yaptığı mitingi izleyen anlatan orda olan kürt ama hakiki kürt ülke vatan sevdalısı kardeşlerimizden dinleyiin ondan sonra kimin ne olduğunu çok çok iyi anlarsınız.. diyecek hiç bir şey yok araştırın bakın … ben ne diyorum.. saygılarımla. 114 26 mustafa sagdic: sarhos musun ? dem parti istanbulda kendi adayini cikartti. dem parti akp ile ortak. hala mi goremiyorsun 69 14
  • Hasan Arguner: Mansur dilin çok uzamış senin.... 56 478 Yanıtla
    Teoman Ökmen: Hasan Arguner; söyledikleri çokmu rahatsız etti ? Rahatsız olduysan neden? Yoksa sende mi? 312 29 Hasan Arguner: ikiside ayni o yüzden teo ayrica ben memur değilim rahat ol... 12 204
  • Tr Türkiye: Herşeyi geçtik ,zekat sistemi gelse , Allah’tan korkup Bu kadar malın zekatını her sene fakirin hakkıdır deyip fakire dağıtsa , Ankara’da fakirlik yarıya inerdi herhalde . Kalan yarısını da Melih Gökçek çözerdi :) Gerçi Türkiye’de zekat vermesi gerekenlerin 10’da biri zekatını verse fakir kalmaz ülkede . Yani ayetin dediği gibi “nasılsanız öyle yönetilirsiniz” Halk rahatsız olmuyor bu ikiyüzlülükten çünkü kendi de öyle . 361 30 Yanıtla
    Yunus Yildiz: Cahil kardeşim taşınmazın tarlanın arsanın konutun (ticari amaç ile gelir elde edilmiyorsa) zekatı olmaz. Duran tarlanın zekatı olmaz aklı evvel kardeşim benim 19 159 Tarık yılmaz: Sırf zekat vermesin diye ev araba tarla alan insanlar var gerçi herkes kendini kandırıyor bu dünyada beton metal yenileyecek şeyler fakat tad alanlar var 128 4
  • İSMAİL KILINÇ: Ülkede liyakat yok.ülke nasıl ayağa kalksın. 359 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement