Memleket Partisi Genel Başkanı İnce İzmir'de basın toplantısı düzenledi - Son Dakika
Politika

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce İzmir'de basın toplantısı düzenledi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Libya'ya asker gönderilmesinin 18 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereye TBMM'de İYİ Partinin "evet", CHP'nin "hayır" oyu vermesine ilişkin, "Erdoğan'ı yenseniz ne olacak, 6 ay sonra gidersiniz.

29.06.2022 14:31  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Libya'ya asker gönderilmesinin 18 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereye TBMM'de İYİ Partinin "evet", CHP'nin "hayır" oyu vermesine ilişkin, "Erdoğan'ı yenseniz ne olacak, 6 ay sonra gidersiniz. Türkiye'de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz 11 ay bile dayanamazsınız." dedi.

İnce, İzmir'de bir otelde düzenlenen basın toplantısında, geçmişte Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadından ayrıldığını, o yıllarda Kenan Evren'in karşılığında hiçbir şey almadan bu ülkenin tekrar NATO'ya dönüşünün önünü açtığını belirtti.

Bugün de İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişiyle ilgili bir tartışma yaşandığını kaydeden İnce, bu ülkelere yeşil ışık yakıldığının anlaşıldığını, Türkiye'nin taleplerinin karşılanıp karşılanmadığının açıklanmasını istediklerini ifade etti.

İnce, bu konuda muhalefetin sesinin de çıkmadığını belirterek, TBMM'deki Libya'ya asker gönderilmesini uzatan tezkereye İYİ Parti ve CHP'den çıkan farklı oyların dikkati çektiğini söyledi.

Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"Libya tezkeresine İYİ Parti 'evet' verdi, CHP 'hayır' oyu verdi. Neden hayır oyu verdi, onu da anlamış değilim. Atatürk'ün partisine Libya tezkeresine hayır oyu vermek yakışmamıştır. Mavi Vatan'a karşı mısınız siz? Şimdi soruyorum. Bu altılı masa, cumhurbaşkanı adayını seçtirmiş olsaydı, Libya tezkeresi gelecek sene de gelecek, İYİ Partiyi mi dinleyecek cumhurbaşkanı, CHP'yi mi dinleyecek? Siz daha bir Libya tezkeresinde anlaşamamışsınız. Dağılırsınız siz. Erdoğan'ı yenseniz ne olacak, 6 ay sonra gidersiniz. Türkiye'de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz 11 ay bile dayanamazsınız. Türkiye'nin temel meselelerinde görüş birliğine varmanız lazım."

-"Yeni yollara ihtiyaç var"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnce, Zafer Partisinin de içinde olduğu bir ittifakta yer alıp almayacakları sorusu üzerine "Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı ile Türkiye çözüm bulamaz. Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip alacak asgari müştereklerde buluşan yeni yollara ihtiyaç var. Gün ola harman ola. Önümüzdeki günlerde görürüz." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce İzmir\'de basın toplantısı düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Memleket Partisi Genel Başkanı İnce İzmir'de basın toplantısı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail Dışişleri Bakanı, İran'a karşı yaptırım talep etti
    10:18 İsrail Dışişleri Bakanı, İran'a karşı yaptırım talep etti

    İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye mektup göndererek İran'ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep etti. ABD Savunma Bakanı da İsrail'in savunmasına destek vurgusu yaptı.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi
    10:00 Bolu Belediye Başkanı, yabancı öğrencilerin getirilmesini eleştirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini ve bu durumun ülkeyi rezil ettiğini belirterek, öğrencilerin otobüs biletlerine zam yapacaklarını söyledi. Özcan, Karabük Üniversitesi ve İbrahim Kürtül'ün de bu durumda sorumluluğu olduğunu ifade etti.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı
    09:50 Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı

    Adana Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında bir hafta boyunca 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda 316,96 gram narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet de ele geçirildi. Toplamda 373 şahıs yakalanırken, 55 kişi tutuklandı.


Advertisement