İttifak başlamadan bitti! MHP'den İYİ Parti'ye zehir zemberek yanıt - Son Dakika
Politika

İttifak başlamadan bitti! MHP'den İYİ Parti'ye zehir zemberek yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ittifak çağrısına İYİ Parti'den olumsuz yanıt geldi. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "İYİ Parti, kalibresi çok düşük bir siyasi üslupla reddederek en büyük yanlışa düştü. Peşin hükümlü ve kompleksli değerlendirmeler karşısında millet; faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" dedi.

12.08.2023 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Peşin hükümlü ve kompleksli değerlendirmeler karşısında millet, faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" dedi.

CHP VE HDP ÜZERİNDEN ÇOK SERT SÖZLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimler için çağrıda bulunduğu İYİ Parti'den gelen yanıtı değerlendirdi. Yalçın, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin samimi ve yürekten çağrısına ip cephesinden yetkili yetkisiz devşirilmiş birkaç kişinin verdiği tutarsız ve kaçamak cevaplar, bu partide hüküm süren kendini ve aslını inkar çıkmazının bir başka yüzünü ele verdi. Kendini köksüzlüğe mahkum etmiş ve siyasi ikbalini CHP'ye kuyruk olmakta aramış, sonra da Türklük ve devlet düşmanı HDP ile kader arkadaşlığına, hatta yoldaşlığa soyunmuş bir partinin sözcüleri tarafından MHP'ye ve millete milliyetçilik taslanmasıysa bir başka garabet" dedi.

"İYİ PARTİ EN BÜYÜK YANLIŞA DÜŞTÜ"

İYİ Parti'nin bugüne kadar birçok hatalı siyasi manevra yaptığını söyleyen Yalçın, "Millet nezdinde zaten zayıf olan inandırıcılığını büsbütün yitirdi. Bunlardan biri, altılı masaya efelenip tıpış tıpış yeniden aralarına dönmesi oldu. Bu, utanç verici bir ricat tablosuydu. İYİ Parti'nin bir diğer yanlış siyasi manevrası, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çaba göstermesi oldu. Ayrıca zillet ittifakında kalarak başta HDP olmak üzere bütün şer cephesinin Meclis aritmetiği bakımından önünü açan bir iş birliği ve ihanet adımında ısrar etmesiydi. İYİ Parti taifesi şimdi de Genel Başkanımızın memleket hayrına yaptığı 'Bizim mahalleye gelin. Yurt edindiğiniz politik semt, tekin değil. Terörist ve hain kaynıyor. Güvenilir komşular edinin. Güvenli limana demirleyin' kabilinden çağrısını peşinen ve kalibresi çok düşük bir siyasi üslupla reddederek en büyük yanlışa düştü" açıklamasında bulundu.

"MİLLET FATURAYI REDDEDENLERE KESER"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin davetiyle İYİ Parti'ye 'ayna' tuttuğunun altını çizen Yalçın, "Bu aynaya sırtını dönen sadece kendini inkar etmekle kalmaz; aynı zamanda kurumsal kimlik oluşturma, kuyruk ve yancı olmaktan kurtulup duruşuna çekidüzen verme çabalarını sekteye uğratır. Peşin hükümlü ve kompleksli değerlendirmeler karşısında millet; faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" diye konuştu.

İYİ PARTİ'NİN AÇIKLAMASI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından yapılan açıklamada Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamayı işaret etti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bildiğimiz gibi bir süredir partimizin seçim çalışmaları ve olası yol haritasının kamuoyunda geniş biçimde irdelendiği, farklı iddiaların da öne çıkarıldığı görülmektedir. Dün de bir TV programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir gelişme zuhur etmiş ve bugün gün içerisinde kimi yetkililerince kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar ortaya konulmuştur. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener 24 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen büyük kongremizde 85 milyon insanımız için siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol açma irademizi ortaya koymuş ve en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğimizi ifade etmiştir. Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet! Saygılarımızla..."

İttifak başlamadan bitti! MHP\'den İYİ Parti\'ye zehir zemberek yanıt
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İttifak başlamadan bitti! MHP'den İYİ Parti'ye zehir zemberek yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Erol MARASLI: Ben eski MHP li yeni iyi partili küskün eski bir MHP li milliyetçi olarak diyorumki devlet bahçeli gitmeli ve yerine MHP nin eski kültürünü yenidennyeşetrtec3k özüne dönec3k bir lider gelirer tüm küskün MHP kiler wna yuvamıza döneriz. Akp nin koltuk deyneği oldugu sürece iyi partide kalırız 251 126 Yanıtla
  • necmettin durmaz: iyi parti hdp ile yola devam edecek demek zaten çoğu çakma milliyetçi 124 251 Yanıtla
    Beşiktaş 1903: Akp mhp çok milliyetçi maşallah 1 0 abbas afsin: makarna yıyen kurt seni 1 0 ahmey bulut: İyi parti hdp ile ise neden başkanız ortak olalım dior he hdp lemi ortak olmak istiyor yoksa senn demene göre öle oluyor.zeki seni 1 0 TC Tabak: Acil MHP kongre yapmalı Yeni bir başlangıç denemeli. 0 0
  • Bilal Akarsu: İp de CHP'ye ve HDP'ye yaslanmadan tek başına hiçbir yerde kazanamaz, boş yere pohpohlamayalım 156 178 Yanıtla
    abbas afsin: gunde 1 torba mağarna yıyor ben bozkurdum dıyor :D 1 0
  • Necati Kaya: Mhp tek başina yerel secimde hiçbir şehiri alamaz. Bu kadar oryantalliğe pes. Sürekli yok zillet yok İP vs hakaret et sonra olacağı görünce git iyi partiye yama ol.sizede oy moy yok. 103 39 Yanıtla
  • Abuzer Yavuz: Asıl çakma milliyetçi yıllarca hakaret ettiğiniz partiye şimdi destek veren MHP 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement