Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının yankıları sürüyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye yaptırım tehdidi - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının yankıları sürüyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirilen Avrupa Konseyi gayriresmi toplantısı çıkışında Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle ilgili olarak, "Kabul edilemez bu söylemin son bulmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanırken Avrupa içinden müttefik bulamayacağını söylediği Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti.

07.10.2022 20:02  Güncelleme: 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Konseyi Gayriresmi toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Miçotakis, Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle ilgili soruya, "Çeviriden duyduklarım muğlak. Ben iyi olanı tercih edeceğim. Türkiye'nin başka hiçbir ülkenin ulusal egemenliğine dair bir düşüncesi olmadığı kısmını seçiyorum. Ülkemizin doğu Ege'deki adalara ilişkin ulusal egemenliğini sorgulamaya yönelik bu kabul edilemez söylemin son bulmasını temenni ediyorum" diye yanıt verdi.

"TÜRKİYE AVRUPA İÇİNDE MÜTTEFİK BULAMAYACAK"

Miçotakis, Türkiye'nin müttefik bulamayacağını savunarak, "Bazen bunları herkesin içinde söylemek iyidir. Hükümetim ve ben, hiçbir sorunun yanıtsız kalmasına izin vermeyeceğiz. Avrupa ailesinde biz böyle çalışıyoruz. Muhtemelen bu görüş alışverişinin bir yatıştırıcı olarak hareket edebileceğine ve nihayet güven artırıcı önlemleri konuşmak için tartışma masasına dönebileceğimize inanmak istiyorum. Katılan liderlerin tümünde kimin kışkırttığı, kimin bugünün jeopolitik bağlamına uymayan bir argümanı benimsediği konusunda bir fikirleri oluştu. Türkiye, iddia ettiği gibi AB ile verimli bir ilişkiye sahip olmak istiyorsa, rotasını değiştirmesi gerektiğini anlamalıdır. Bu yolda devam ettiği sürece Avrupa ailesi içinde hiçbir müttefik bulamayacaktır" dedi.

"UMARIM YAPTIRIMLARI UYGULAMAK ZORUNDA KALMAYIZ"

Türkiye'ye yönelik yaptırımların masada olup olmadığı sorusuna ise Miçotakis, Türkiye'nin bazı kırmızı çizgileri aşması durumunda Avrupa Konseyi'nin bir karar çerçevesinin olduğunu belirterek, "Yani çerçeve var ve umarım yaptırımları uygulamak zorunda kalmayız" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PRAG'DA NET MESAJ

Perşembe günü Prag'da bir basın açıklaması düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin sorduğu "Bir gece ansızın gelebiliriz mesajınızla Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?" sorusuna, "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara karşı cevabımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bunu böyle bilmeleri, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır." diyerek yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın açıklamasının yankıları sürüyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis\'ten Türkiye\'ye yaptırım tehdidi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının yankıları sürüyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye yaptırım tehdidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Erkan Çaçen: Şimdi mico sen eminim yaptırım uygulayanlar diye AB ülkelerine yalvaracaksin ama AB ülkelerinde bize yaptırım uygulanabilecek ne potansiyel var ne de cesaret yer mi bir sor ama sen ülkeni uçuruma sürükledi sen kimsin kime kafa tutacak cesaretin var karşındakinin kabiliyetlerini bildiğin halde kapasitenin üstünde söylemler sonun oldu bu saatten sonra kader. 1 0 Yanıtla
  • Orhan : Rusyaya yaptırım uyguladığınızda neler olduğunu gördük. Boş yapmayın. 0 0 Yanıtla
  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement