Mumcu'nun Çekilmesi Hareketlendirdi - Son Dakika
Politika

Mumcu'nun Çekilmesi Hareketlendirdi

Mumcu\'nun Çekilmesi Hareketlendirdi

Erkan Mumcu'nun 18 Ekim'de Yapılması Kararlaştırılan Olağanüstü Kongrede Genel Başkanlığa Aday Olmama Kararı, Mumcu Muhaliflerini ve Kongrede Aday Olmayı Planlayan İsimleri Hareketlendirdi.

12.09.2008 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun 18 Ekim'de yapılması kararlaştırılan olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olmama kararı, Mumcu muhaliflerini ve kongrede aday olmayı planlayan isimleri hareketlendirdi. Muhalifler dün akşam iftar yemeğinde bir araya gelerek kongre sürecini ve Mumcu'nun aday olmama kararını değerlendirdi. Muhalifler eski ANAP Genel Başkanı ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'a çağrı yapılmasını da gündemlerine alırken, şimdilik Mumcu'nun kararına temkinli yaklaşılması ve Yılmaz'a çağrının da bekletilmesi kararlaştırıldı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Anavatan Partisi, uzun bir süredir ertelediği olağanüstü kongresini 18 Ekim'de yapma kararı alırken, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun, MKYK toplantısında "aday olmayacağı"nı bildirmesi kulisleri hareketlendirdi. Mumcu'nun aday olmama kararını "içeriden biri aday olursa genel başkanlığa aday olmayacağım" şeklinde dile getirdiği belirtilirken, Mumcu'nun bu kararına karşı çıkan tek isim MKYK üyesi Dursun Akdemir oldu. Diğer MKYK üyelerinin ise Mumcu'nun aday olmama kararını destekledikleri bildirildi. MKYK toplantısında Mumcu'nun, aday olmama kararının yanı sıra partinin feshedilerek mal varlıklarının Hazine'ye devrini de gündeme getirdiği ancak bu önerisine başta Oltan Sungurlu olmak üzere pek çok ismin tepki gösterdiği kaydedildi.

-MUHALİFLER KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ-

Mumcu'nun aday olmama kararı, muhalifleri de hareketlendirdi. Mumcu'nun genel başkanlığı döneminde partiden kopan isimlerin dün akşam iftar yemeğinde bir araya geldiği ve kongre süreciyle Erkan Mumcu'nun kararını değerlendirdiği öğrenildi. Yemeğe Anavatan Partisi MKYK üyeleri İbrahim Çebi ile Baki Mert'in de katıldığı belirtilirken, başta Mesut Yılmaz'a çağrı yapılması olmak üzere bundan sonra izlenecek strateji ve yaşanabilecek olası gelişmeler ele alındı. Yemekli toplantıda, Erkan Mumcu'nun "aday olmayacağım" demesine rağmen, kongre sürecinde farklı bir tavır izleyebileceği görüşü hakim olurken, Mesut Yılmaz'a partinin başına geçmesi yönünde yapılması planlanan çağrı için de gelişmelerin beklenmesi kararlaştırıldı. Bu süre içerisinde ise muhalifler Mumcu'nun kararına karşı temkinli yaklaşacak ve Mesut Yılmaz'la yapacakları görüşmelerde, nabzını tutacak.

-GENEL BAŞKANLIK KULİSLERİ-

Mumcu'nun aday olmama kararı, muhalifleri olduğu kadar, bir süre önce genel başkanlığa aday olacaklarını açıklayan eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile eski ANAP'lı Hüsnü Doğan gibi isimleri de hareketlendirdi. Özal ve Doğan'ın yanı sıra, uzun süredir siyasete girme hazırlıkları yapan Ankaralı bir işadamının da Anavatan Partisi Genel Başkanlığına aday olmayı planladığı kaydedildi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Mumcu'nun Çekilmesi Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement