Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Isparta'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Isparta'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Isparta\'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliği referandumunda "Evet" sonucunun çıkmasının hükümet istikrarı açısından önemli olduğunu belirterek, "2003'e kadar 65 hükümet gelmiş, ortalama bir hükümetin ömrü 15 ay bile değil.

10.02.2017 15:01

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliği referandumunda "Evet" sonucunun çıkmasının hükümet istikrarı açısından önemli olduğunu belirterek, "2003'e kadar 65 hükümet gelmiş, ortalama bir hükümetin ömrü 15 ay bile değil. Bir bakan 15 ayda bakanlığın hangi kapısından girip çıkacağını öğrenemez. Bundan dolayı büyük yatırımlar olmuyordu." dedi.

Bakan Eroğlu, Isparta'da katıldığı temel atma töreninde, yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak 18 tesisin temelini atacaklarını belirterek, Isparta'ya bugüne kadar bakanlık olarak 1 milyar 300 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade etti.

Eroğlu, "Bunlar yetmez, çok çalışacağız daha fazla yatırım yapacağız. Bugün buraya yeni müjdelerle geldik." diye konuştu.

Yakın zamanda çok önemli bir halkoylaması gerçekleştirileceğini anımsatan Eroğlu, "Söz de karar da milletindir" dediklerini belirtti.

Anayasa değişikliğine ilişkin halkoylamasının Türkiye tarihi için bir dönüm noktası olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Büyük ve küresel güç Türkiye için hep birlikte 'Evet' diyeceğiz. Çünkü Türkiye'nin daha fazla büyümesi için bu gerekli. Sürekli istikrar için bu gerekli. 2003'e kadar 65 hükümet gelmiş, ortalama bir hükümetin ömrü 15 ay bile değil. Bir bakan 15 ayda bakanlığın hangi kapısından girip çıkacağını öğrenemez. Bundan dolayı büyük yatırımlar olmuyordu. Koalisyonlar olmasın diye, büyük hedeflerimize ulaşmak için anayasa oylamasında hep birlikte 'evet' diyoruz. Sizlerden de büyük destek bekliyoruz."

"Gençler geleceğin teminat"

Muhalefetin "18 yaşındaki gençlere neden seçilme hakkı veriyorsunuz" diyerek, kendilerini eleştirdiğine işaret eden Eroğlu, geleceğin teminatı olarak gördükleri gençlere güvendiklerini bildirdi.

Bakan Eroğlu, birçok ülkede gençlerin 18 yaşında seçildiklerini vurgulayarak, gençleri kucaklamaya hazır olduklarını kaydetti.

"Meclis'in yetkileri azalıyor" iddialarına da değinen Eroğlu, "Şu anda yürütme ile yasama birbirine çok bağlı. Değişiklikten sonra TBMM yürütmeden ayrı, daha güçlü olacak. Daha güçlü bir parlamento ve hükümet olacak." dedi.

Eski Türkiye'de bir göletin 18-20 yılda 45 milyon lira harcanarak bitirilebildiğini anlatan Eroğlu, kendilerinin aynı göleti 18 ayda, onda bir fiyatına bitirdiklerini, "Eski Türkiye" ile "Yeni Türkiye" arasındaki farkın bu olduğunu belirtti.

Kendisinden sonraki bakanlara mektup

Köylerin yakınlarındaki ormanlara gelir getirici türde fidanlar diktiklerini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu ağaçların 3 yıl bakımı bize ait olacak, 49 yıl boyunca halkımız bunun gelirinden faydalanacak. '49 yıl az oldu' diyenler çıktı. Bunun üzerine bir sandık aldım ve içine benden sonraki bakanlara bir mektup yazıp bırakacağım. Mektupta 'Bir ağabeyin olarak senden rica ediyorum, ben 49 yıl uzattım sen de 49 yıl uzat.' diyeceğim. Sizden sonra çocuklarınıza ve torunlarınıza kalacak bu ağaçlar."

Hazırladıkları Akdeniz Gelişim Projesi'ne de değinen Eroğlu, bölgeye proje kapsamında bölgede 31 Aralık 2019'a kadar 31 milyar 241 milyon liralık yatırım yapılacağını vurguladı.

Isparta'nın içme suyu problemini bu proje kapsamında çözeceklerine işaret eden Eroğlu, kentin 2060'a kadar su sorunu yaşamayacağını belirtti.

Isparta'ya daha önce 33 baraj ile gölet sözü verdiklerini ve su sayıyı 46'ya çıkartıklarını anlatan Eroğlu, "Türkiye'nin en fazla gölet ve baraj yapılan ili Isparta olacak. 78 sulama tesisi 145 dere ıslahı yapacağız. Eğirdir'in ana kuşaklama kanalının projesi yapılıyor. Buna bizzat kendim el atıyorum. İnşallah bu Eğirdir gölünü kurtaracak bir proje olacak." diye konuştu.

Eroğlu, konuşmasının ardından AK Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Said Yüce, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ve MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte platformdaki butonlara basarak 4 baraj, 1 gölet, 1 sulama tesisi, 12 taşkın koruma ve ıslah tesisinin aynı anda temelini attı.

Temeli atılan tesisler sayesinde 3,3 milyon metreküp su depolanacağı, 25 bin 870 dekar arazinin sulamaya açılacağı ve bir ilçe ile 14 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağı belirtildi.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra köylülere 6 bin fidan ve sertifikalarını verdi.

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan katlı otoparkın açılışını gerçekleştiren Eroğlu, daha sonra kara yoluyla Burdur'a geçti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Isparta'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement