Ortahisar Belediye Başkanı Ateş'ten CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan'ın bayrak açıklamasına tepki Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ortahisar Belediye Başkanı Ateş'ten CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan'ın bayrak açıklamasına tepki Açıklaması

Ortahisar Belediye Başkanı Ateş\'ten CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan\'ın bayrak açıklamasına tepki Açıklaması

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Ateş, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın "Ortahisar Kalesi'ne üç hilalli bayrak asıldığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını, söz konusu bayrağın Karataş Kalesi'ne asıldığını belirtti.

15.06.2021 10:34  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Ateş, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın "Ortahisar Kalesi'ne üç hilalli bayrak asıldığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını, söz konusu bayrağın Karataş Kalesi'ne asıldığını belirtti.

Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç gündür sosyal medyada ve basında "Ortahisar Kalesi'nde asılı olan Türk bayrağının indirilerek yerine başka bir bayrak asıldığı" iddiasının yer aldığını anımsatarak, bunun beldelerini ve şahsını yıpratmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

Mustafa Ateş, "Kimsenin şüphesi olmasın ki Ortahisar Kalemiz'in zirvesinde bulunan ve yıllardır aynı noktada aralıksız şekilde dalgalanan Türk bayrağımız ilelebet dalgalanmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Belde Belediye Başkanı Ateş, şunları kaydetti.

"Hiçbir kasıt ve kötü niyet taşımadan, sadece İstanbul'un fethini anmak ve anlamlandırmak üzere, belli bir süre için, 29 Mayıs 2021 tarihinde kasabamızda bulunan Karataş Kalesi'ne gururla asmış olduğumuz yeşil zemin üzerine üç hilalli Osmanlı sancağına önce 'bez parçası' sözünü kullanan, ardından olayın anlaşılmasıyla beraber ve gelen tepkiler üzerine aynı gün kamuoyundan ve Nevşehirli hemşerilerimizden özür dileyerek paylaşımlarını silen CHP Nevşehir Milletvekilimizi bundan sonra daha sağduyulu davranmaya ve düşünerek açıklama yapmaya davet ediyorum. Vatanı için büyük dedesi Yemen'de şehit olan bana, Türk bayrağımızın kıymetini ve üç hilalin anlamını öğretmeye çalışmak sadece acziyettir. Ayrıca unutulmaması gerekir ki şanlı Türk bayrağımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece bir gruba ya da partiye ait değildir, hepimizin ortak değeridir. Bu konu üzerinden sosyal medya ve basın yoluyla şahsıma ve beldeme yapılmış tüm hakaret ve benzeri suçlamalarla ilgili hukuki süreç avukatım aracılığıyla başlatılacaktır."

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, TBMM'de dün düzenlediği basın toplantısında, Nevşehir'den dün akşam kendisini arayanların, "bir haftadır Ortahisar Kalesi'nde Türk bayrağı yerine bu bez parçası duruyor ve şimdiye kadar hiçbir yetkili, görevli müdahale etmedi." dediğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şerefli, şanlı bayrağı yerine bu bez parçasının bir hafta orada durmasına kimler müsaade etti." diye sormuştu.

Sarıaslan, dün gece sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Ortahisar Kalesi'ne asılan bayrakla alakalı TBMM'de bugün yaptığım basın açıklamasında Osmanlı bayrağı ve üç hilal ile ilgili düşünmeden söylediğim 'bez parçası' sözünden dolayı Nevşehirli hemşehrilerimden ve kamuoyundan özür dilerim. Sevgi ve selamlarımla." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ortahisar Belediye Başkanı Ateş'ten CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan'ın bayrak açıklamasına tepki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement