Karamollaoğlu: Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız - Son Dakika
Politika

Karamollaoğlu: Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız

Karamollaoğlu: Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız. Gittiğimiz tüm il ve ilçelerde görüyoruz ki insanımız da yeni bir başlangıcı istiyor ve bu başlangıcın öncülerinden biri olarak partimizi görüyor" dedi.

17.08.2022 16:02  Güncelleme: 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız. Gittiğimiz tüm il ve ilçelerde görüyoruz ki insanımız da yeni bir başlangıcı istiyor ve bu başlangıcın öncülerinden biri olarak partimizi görüyor" dedi.

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Marmara Depremi'nin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Bu büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına bir kez daha sabırlar diliyorum. Ne yazık ki bugün bir kez daha dönüp baktığımızda yaşanılan acı hadiselerden ders alınmadığını görüyoruz. Deprem başta olmak üzere, afetlere karşı hala hazırlıklarımız tamamlanabilmiş değil. Deprem oluyor, orman yangınları oluyor, sel oluyor; olay sıcakken büyük büyük cümleler kuruluyor ve ardından bunların hepsi unutuluyor. Ta ki bir sonraki afete kadar fakat alarmın rengi artık kırmızı. İl, ilçe ve siyasi parti ayrımı gözetmeden bunu söylüyorum. Afetlere hazırlık meselesi, siyasi polemik konusu yapılmamalıdır" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE KARAR VERECEĞİZ'Seçimlerin hızla yaklaştığını anımsatan Karamollaoğlu, şunları söyledi: "Vaktinde yapıldığı takdirde dahi önümüzde yaklaşık 10 aylık bir zaman dilimi kaldı. Bizler de çalışma tempomuzu her geçen gün daha da artıyoruz. Yoğun bir haftayı geride bıraktık. 6'lı masa toplantılarının 6'ncısını bildiğiniz üzere, bu hafta sonu partimizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz hafta değerli genel başkanları tek tek ziyaret ettim, toplantı öncesi istişarelerde bulunduk. Cumartesi günü ise Ankara'da büyük bir coşkuyla ve 2 bine yakın teşkilat mensubumuzun katılımıyla bir toplantı gerçekleştirerek, bir nevi seçim startını verdik. Biz Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız. Gittiğimiz tüm il ve ilçelerde görüyoruz ki insanımız da yeni bir başlangıcı istiyor ve bu başlangıcın öncülerinden biri olarak da partimizi görüyor. Evet her seçim önemlidir ancak bu seçim tarihi bir seçimdir. 20 yıllık AK Parti iktidarının sonunun geldiğine işaret eden bir seçim olacak. Vereceğimiz her bir oyla Türkiye'nin yolunu ve yönünü belirleyecek; Türkiye'nin geleceğine karar vereceğiz." 'SURİYE İLE SİYASİ İRTİBAT KURULMUŞ OLMASINI ÖNEMSİYORUZ'Karamollaoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'ye yönelik 'Kalıcı barış için muhalefetle rejimi anlaştırmamız lazım' sözlerini ise Suriye politikası adına olumlu gelişme olarak gördüklerini dile getirerek, "Fakat keşke yıllardır dile getirdiğimiz bu yaklaşıma kulak verselerdi. Bunca dram yaşanmadan, bunca insan hayatını kaybetmeden, bunca aile parçalanmadan, bunca insan memleketlerini terk etmek zorunda kalmadan, bu aklıselimi anlayabilselerdi. Tarih çok enteresan. İnsanlar öyle laflar ediyor ki bir gün geliyor bunu yalamak mecburiyetinde kalıyorlar. Bildiğiniz üzere, Suriye iç savaşının henüz başlarında biz Saadet Partisi olarak bir heyetle Suriye'ye gitmiştik. Esad'la da görüştük. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi, Suriye'nin ne yapması gerektiğiyle alakalı tavsiyelerimizi onlara ilettik ama şimdi en azından bu ifadelerin kullanılmış olmasını, geri planda da Suriye ile siyasi bir irtibat kurulmuş olmasını çok önemsiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Karamollaoğlu: Saadet Partisi olarak seçimlere ve iktidara hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.


Advertisement