Sağlık Bakanı Müezzinoğlu EDİRNE - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu EDİRNE

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu EDİRNE

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu EDİRNE

28.09.2013 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu - EDİRNE

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

-"Ülkenin istikrarı Cumhuriyet Halk Partililer için de önemli, 75 milyon için de önemli" -" (Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar) Dışarıdan da destek, içeriden de tezgah yaparak bir şeyi başarmaya çalıştılar. Başaramadılar ama kendi adlarına bir başarıları oldu. 'Çapulcuyum' diyenlere destek verdiler. 100 lira harcadılar faizlerin 3 puan yükselmesiyle milletten bin lira geri aldılar"

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ülkenin istikrarı Cumhuriyet Halk Partililer için de önemli, 75 milyon için de önemli" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan ilçesinde SMA hastalığı bulunan bedensel engelli 10 yaşındaki Ege Durmaz'ı evinde ziyaret ederek, çocuğun annesi Diler Durmaz'dan hastalığa ve tedavi sürecine ilişkin bilgi aldı.

Uzunköprü ilçesinde Gümüş Tarım Çeltik Fabrikası'nın açılış törenine katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, son 10-11 yılda çeltikte ihtiyacın fazlasını üretir noktaya gelindiğini söyledi. Trakya bölgesinin çeltiğin merkezi olduğunu belirten Müezzinoğlu, herkesin bu merkezi dünyaya tanıtan işler yapması gerektiğini ifade etti.

İyi gidişatın değişmesi için bazı kişilerin çaba sarf ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Millet fotoğrafı görüyor, kendisiyle ilgili oynanmak istenen oyunun ne olduğunu görüyor. Şu an milletini muasır medeniyet seviyesine taşımak isteyen bir anlayış var. İnşallah bu anlayışı bozamayacaklar" diye konuştu.

Bir televizyon programına değinen Müzezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bakınız dün akşam televizyonlara yansıdı. Bu konulara girmeyi seven bir siyasetçi de değilim ama ülkenin istikrarı Cumhuriyet Halk Partililer için de önemli, 75 milyon için de önemli. Şayet Gezi olaylarında öncülük etmiş biri böyle bir meydanda, 'bakın iki üç gün sonra palalı birileri çıkacak bu palalı birileri sokağı karıştıracak. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi il başkanının danışmanının olduğu, İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in olduğu bir ortamda dinledim' diyerek iki üç gün sonrasını söyleyebiliyorsa, demek ki burada bir tezgah var. Ya bunu söyleyenin kalp gözü açık ya da gaipten haber alma gibi bir kabiliyeti var. Yahut da bunu söyleyenin bu tezgahları yapanlarla bir arada olduğunu böyle bir tezgahın olduğunun gösterdiği bir tescilidir.

Ülkemizle, milletimizle hiç kimse böyle oynayamaz. Biz dün AK Parti olarak buna nasıl müsaade etmediysek hiç tereddütünüz olmasın yine etmeyeceğiz. Niye? Benim yatırımcım, benim girişimcim, artık gelecek 10 yılı planlıyor. Benim çocuklarım gelecekle ilgili hayaller kuruyor. Bunu nasıl başarabileceğini düşünüyor. Bunu başarabilmek için sandık gelecek, sandıktan çıkana herkes razı olacak. Hesap günü gelecek. Çok kalmadı 6 ay sonra hesabı vereceğiz ama hesap verme durumundakilerin dinamiklerine 'ben yakarım, ben yıkarım, ben tezgah kurarım, ben hiçbir şeyi hesaplamam, ben hiçbir şeyi planlamam, bu ülkeyi kargaşaya sürükleriz' diyenlere müsaade etmememiz gerekiyor."

- "Ne olur milli iradeye sahip çıkın"

Müezzinoğlu, Yunanistan'da kriz, Bulgaristan'da ise ekonomik sorunlar olduğunu ifade etti.

Avrupa'nın tamamında sıkıntı yaşandığını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ben buralarda daha nasıl güçlü olabilirimin hesabının yapabileceği, arkasında istikrarı gördüğü plan yapabileceği süreçleri bu ülke yaşadı. Ne olur milli iradeye sahip çıkın. Halk bunu yaşadı. Hangi partiye oy verirseniz verin ama onun hakkının korunmasına sahip çıkın. Onun hakkını birilerinin zedelemesine müsaade etmeyin. Biz her zaman milletin yanındaydık. Hesap soracaksanız, ümük sıkacaksınız o sandıkta o hesabı sorun, ümüğü de sıkın ama milletin ümüğünü sıkmaya hiç kimsenin hakkı yok. Birilerinin arka plandan milletin ümüğünü sıkmaya çalışmasına da fırsat vermeyelim. Bunu 60'larda yaptılar. Bugünlerde yine yapmaya çalıştılar. Milletin ümüğünü sıkarak sefalarını sürmek istiyorlar."

AK Parti'nin iktidar olduğu 2002-2003 yıllarında milletin cebindeki 85 liranın vergiye gittiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Geri kalan 15 lirayla bu millet yatırım mı yapacak, yönetimimi idare edecek. Bu da daha çok borç, daha çok faiz getirdi. Biz milletin 100 lirasının sadece 15 lirasını vergiye verilmesini hatta 90 liranın kendisinde kalmasını geri kalan 10 lirasını da hizmet olarak vermek istedik" dedi.

Bunu tam başaracakları dönemde faiz lobisinin , "Benim ümüğüm sıkılmaya başladı, benim ümüğümü sıkan bir iktidar var" dediğine işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"İktidar kim? Milli irade. 'Benim ümüğümü sıkmasın' dedi. 'Ben milletin ümüğünü sıkmaya alıştım. Ben milletin cebinden hortumlamaya alıştım... Benim elim milletin cebine girmiyor. Dolayısıyla bu tezgahı bozmam lazım' dediler. Dışarıdan da destek, içeriden de tezgah yaparak bir şeyi başarmaya çalıştılar. Başaramadılar ama kendi adlarına bir başarıları oldu. 'Çapulcuyum' diyenlere destek verdiler. 100 lira harcadılar, faizlerin 3 puan yükselmesiyle milletten bin lira geri aldılar. Şimdi inşallah istikrarı yeniden yakalayacağız. Milletin tek kuruşunu onlara yedirmeyeceğiz, bunu da bilsinler."

Müezzinoğlu konuşmasının ardından beraberindekilerle açılış kurdelesini keserek fabrikayı gezip yetkililerden bilgi aldı.

Müezzinoğlu ayrıca, 2010'da Hakkari Şemdinlli Gediktepe'de şehit olan Oğuz Yelken'in ailesini ziyaret etti. Aileyle bir süre sohbet eden Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi'nde yapımı devam eden meslek yüksek okulunda incelemelerde bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun yeni kız yurdunu da gezen Müezzinoğlu, öğrencilerle görüştü.

Daha sonra Havsa ilçesine geçen Müezzinoğlu, Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nin iç ve cemaat yeri yapımları için yardımda bulunan bağışçılara plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Müezzinoğlu EDİRNE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement