'Savcılar Gereğini Yerine Getirecektir' - Son Dakika
Politika

'Savcılar Gereğini Yerine Getirecektir'

\'Savcılar Gereğini Yerine Getirecektir\'

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, DTP'li Bir Milletvekili Teröristlere 'Kardeşimiz' Dediği İçin, Savcıların Gereğini Yapacağına İnandıklarını Söyledi.

13.09.2007 10:47

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, DTP'li bir milletvekili teröristlere 'kardeşimiz' dediği için, savcıların gereğini yapacağına inandıklarını söyledi. Paçacı, DTP'lilerin Meclis'te olmalarını da 'bir şans' olarak nitelendirdi.

Eşi, kızı ve oğluyla birlikte Beşiktaş Balmumcu'daki Buzz Optik isimli gözlük mağazasının açılış törenine katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, teröristlere 'kardeşimiz' diye hitap etmesinin yanlış olduğunu belirten Paçacı, "DTP'li milletvekili yanlış şeyler söylüyor. Endişem bundan sonra daha fazla yanlış yapacakları şeklinde. İnşallah bu yanlıştan dönerler. Kendilerinin

Türkiye milletvekili olduklarını, Edirne'de yaşayanların da milletvekili olduğunun farkına varırlar" dedi.

DTP'lilerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunmasını 'bir şans' olarak değerlendiren Paçacı, "Kendilerinin, TBMM'de olmaları aslında bir şanstır. En azından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanların sağlık, ekonomi ve eğitim gibi sorunlarını Meclis kürsüsünden dile getirir ve çözüm bulurlar. Ama bunun dışına çıkarlarsa, etnikselliğe dayalı politika izlerlerse hem ülke için hem de kendileri için zararlı olur" diye konuştu.

Tuncel'in sözlerini Cumhuriyet savcılarının değerlendirip, gereğini yapacaklarına inandıklarını belirten Paçacı, sözlerine şöyle devam etti:

"PKK terör örgütü ya da sadece terör, bu MHP'nin değil Türkiye'nin meselesi. Bugün 341 milletvekili olan bir hükümet var. Türkiye bir hukuk devleti. Yargı var, adalet var. Yanlış yapan, kendisini mutlaka yargı önünde bulacaktır. MHP sessizliğinin temel sebebi budur. Türkiye, bir hukuk devletiyse yanlış yapanın, suç işleyenin cezasını mutlaka adalet verir. Bunu duyurmaya gerek yok, aleni olarak ifade ediyor. Bunun mutlaka Cumhuriyet savcıları gereğini yerine getireceklerdir. Yani savcıları göreve çağırmak

gereksiz. Çünkü net bir şekilde tavrını ortaya koydu. PKK terör örgütünü övücü söz söyledi. Yani inşallah bundan vazgeçerler. Türkiye daha fazla gerilmez. Çünkü Türkiye'nin uzlaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Terör örgütünün bir an önce bitirilmesi gerekir. Hükümetin bu konuda siyasi kararlılığı göstermesi gerekir. Eğer geçtiğimiz dönemdeki gibi hareket ederlerse -ki yanlış hareket etmişlerdir- o zaman işimiz zor demektir."

Paçacı, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından mağaza sahiplerini tebrik ederek ayrıldı.

(EY-CİN-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Savcılar Gereğini Yerine Getirecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement