Senaryolar, Kurulan Tuzaklar Aynı" - Son Dakika
Politika

Senaryolar, Kurulan Tuzaklar Aynı"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı girişilen düşmanca tavırların asıl nedeni, Türkiye'yi teslim almaktır.

31.03.2018 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı girişilen düşmanca tavırların asıl nedeni, Türkiye'yi teslim almaktır. Net bir şekilde görülmüştür ki eğer Cumhurbaşkanımız bu ülkenin yönetiminden uzaklaştırılamazsa, Türkiye'yi teslim alamayacaklar, istedikleri noktaya taşıyamayacaklar. Bunu görüyorlar. O zaman hedef Sayın Cumhurbaşkanımız. O, hedef oldukça biz etrafında kenetleneceğiz, ona her şeyimizi siper edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, partisinin Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, 10 milyon 500 bini aşan üye sayısıyla dünyanın en büyük siyasi partisi olduğunu söyledi.

AK Parti içinde hangi kademede bulunurlarsa bulunsunlar, bu büyük ailenin fertleri olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Hepimiz bir büyük aileyiz. Diğer siyasi partiler ya da herhangi bir siyasi partinin amacı, seçimi kazanarak, ülkeyi yönetmek olabilir. Ama bizim partimizin amacı sadece seçimi kazanmak, ülkeyi yönetmek değil, aynı zamanda milleti kendisinin merkezine koyarak belli bir değerler silsilesini milletle beraber yükseltmeye çalışmaktır. Bizi ayırt eden özellik budur." diye konuştu.

Son 15 yıl içinde AK Parti'nin ortaya koyduğu icraatlarla beraber Türkiye'yi değiştirdiğini, dönüştürdüğünü ve geliştirdiğini anlatan Çavuşoğlu, bu çerçevede bugün bambaşka bir Türkiye'nin bulunduğunu aktardı.

Çavuşoğlu, AK Parti olarak birçok alanda bütün dünyaya örnek olan bir hizmet anlayışı ortaya koyduklarını, bunu, samimiyetleri, gayretleri, büyük Türkiye aşkı, sevdaları, hiç eksilmeyen inanç ve imanlarıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

"Millet gözünü açtı"

Geçmişte yaşanan sıkıntıların unutulmaması gerektiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Eğer geçmişimizi unutursak bugünümüzü idrak edemeyiz, yarınımızı tesis edemeyiz. Senaryolar, kurulan tuzaklar aynı. Bizi Anadolu coğrafyasından adeta sürgün etmek için her gün yeni bir tuzakla karşı karşıya kaldığımızı hepiniz görüyorsunuz. 100 yıl önce küllerinden doğan bu millet, bunları nasıl denize döktüyse, bu coğrafyadan kovduysa, görüyoruz ki bugün, bunların intikamını almak için bizim üzerimize çullanmaya çalışıyorlar. Ama öyle yağma yok. Millet artık eskisi gibi değil. Millet gözünü açtı. Yapamaz, edemez, ensesine vurulup, ağzındaki lokması alınan bir Türkiye yok artık. Kendi iddiaları ve tezi olan, kendi amaçları olan bir Türkiye var."

Çavuşoğlu, son 10 yılda dünyada 10 büyük projenin 6 tanesinin Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirterek, "Herkesin ağzı açık kaldı. Bu milleti tanıyamamışlar. Tanıyacaklar. Tanıdıkça da ne olduğunu görecekler. AK Parti olarak bizim işimiz bitmedi. Daha çok işimiz var." ifadelerini kullandı.

"Hedef Sayın Cumhurbaşkanımız"

Dünyanın hiçbir yerinde, bir taraftan sınırlarının güvenliğini sağlamak için Afrin gibi bir harekatı gerçekleştirirken diğer taraftan da ekonomisi bu şekilde büyüyen başka bir ülke görülemeyeceğini dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün AB'nin toplam büyüme oranı, yüzde 2,5'larda. 2,5 kat daha fazla büyümüşüz. Nasıl oluyor bu? Anlayamıyorlar, anlayamazlar da... Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; artık dev uyandı. Bu ülkeyi vesayet odaklarının cenderesinde sıkıştırarak her istediklerini yapmaya çalışanlara, artık bu ülke, lideriyle 'dur' dedi. Gerçekten güçlü bir lidere sahibiz. Allah eksikliğini vermesin. Allah hayırlı, uzun ömürler versin. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı girişilen düşmanca tavırların asıl nedeni Türkiye'yi teslim almaktır. Net bir şekilde görülmüştür ki eğer Cumhurbaşkanımız bu ülkenin yönetiminden uzaklaştırılamazsa Türkiye'yi teslim alamayacaklar, istedikleri noktaya taşıyamayacaklar. Bunu görüyorlar. O zaman hedef Sayın Cumhurbaşkanımız. O, hedef oldukça biz etrafında kenetleneceğiz, ona her şeyimizi siper edeceğiz. Gecesini gündüzüne katan ve her daim bu ülkenin insanı için daha ne yapabilirim düşüncesiyle hareket eden bir Cumhurbaşkanımız varken bize düşen, onun etrafında kenetlenerek şer odaklarına karşı güç birliği yapmaktır."

"Bunları bitireceğiz"

Çavuşoğlu, Zeytindalı Harekatı sırasında ülkede hiçbir şeyin değişmediğini, ekonominin, ticari hayatın aynı şekilde devam ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Aynı şekilde yurt içinde ne kadar terörist varsa bunların kış üslenmesinden çıkmasına fırsat vermeden hepsinin tepesine bineceğiz, biniyoruz. Ne olursa olsun. Emin olun, sizi temin ederim ki artık ne terör devşirmeleri mümkün ne terörist devşirmeleri mümkün ne çocuk kandırıp dağa kaldırmaları mümkün. Böyle bir ihtimalleri yok. Ülke içindeki sayıları da bunların çok azaldı. Rakam telaffuz etmek istemiyorum ama çok azaldı. Bunları bitireceğiz. Biz bunları ülke içinde bitirdik, bitireceğiz. Ama sınırlarımızda da bizi sürekli taciz edecek, insanımızın güvenliğini yok sayacak şekilde hareket etmelerine de fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkeye tehdit oluşturacak hangi unsur hangi terör grubu varsa onlarla mücadeleye başladık. Ok yaydan fırladı. Bu açık ve net."

Türkiye'nin karşılık beklemeden dünyanın birçok ülkesine yardım yaptığına da değinen Çavuşoğlu, kalkınma yardımları konusunda, dünyada son iki yılda milli gelire oranla birinci durumda bulunduklarına dikkati çekti.

Çavuşoğlu, ana muhalefet partisinin ise "zavallı" bir durumda bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye ile ilgili hangi projesi hangi projeksiyonu varsa bilen beri gelsin. Varsa yoksa iktidarın söylediğinin aksi istikamette söz sarf etmek. Başka bir şey yok. 'Afrin'e girmeyin' dediler, şimdi Afrin'e girdik diye sesi soluğu kestiler. Neredeler, niye konuşmuyorlar?" dedi.

"Güzel bir ittifak oluşturduk"

Türkiye ile kaygısı olanlarla yol almaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Güzel bir ittifak oluşturduk. Milli ittifak. 2019 yılı Türkiye için gerçekten önemli bir yıl. 3 seçimi birlikte yapacağız. Yerel seçimleri 30 Mart'ta inşallah, 1 Kasım'da da hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı seçimini birlikte yapacağız. Bugün Türkiye'nin üzerinde oyun oynayanların alternatif olarak gördükleri bir tarihi dönemeç de 2019'da gerçekleştirilecek seçimler. 'Nasıl olur da Recep Tayyip Erdoğan'ı alt edebiliriz' düşüncesiyle yine kirli düzenbazlıkların içine girecekler. Bunu böyle bilin. Ama başaramayacaklar. Çünkü artık siyaset mühendislikleriyle bu ülkede bir şey başarmanın mümkün olmadığını 2019'da yaşayarak görecekler, onlar da gelip masanın etrafında bizimle eşit koşullarda ve isteklerimiz doğrultusunda, iddialarımızla beraber müzakere edecekler. Dayatarak, talimat vererek, vesayet cenderesine alarak değil, Türkiye'nin de bağımsız, özgür, bölgesinde güçlü, söz sahibi olan bir ülke olduğunu görerek, bunu yapacaklar. Allah'ın izniyle iyi yoldayız biz."

Çavuşoğlu, daha sonra Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Senaryolar, Kurulan Tuzaklar Aynı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement