Şeref Malkoç 28 Şubat'a damga vuran fotoğrafın hikayesini anlattı! - Son Dakika
Politika

Şeref Malkoç 28 Şubat'a damga vuran fotoğrafın hikayesini anlattı!

Şeref Malkoç 28 Şubat\'a damga vuran fotoğrafın hikayesini anlattı!

28 Şubat döneminde milletvekili ve Necmettin Erbakan'ın hukuk danışmanı olan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Etkileri gerekirse bin yıl sürecek" denilen "postmodern darbe"yi en iyi anlatan fotoğrafın hikayesini Haberler.com'a anlattı.

28.02.2022 17:11  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün 28 Şubat'ın 25 yılı... 25 yıl önce Necmettin Erbakan'ın başbakan, Tansu Çiller'in başbakan yardımcısı olduğu 28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla "irtica"ya karşı başlayan ordu ve bürokrasi merkezli süreç, 28 Şubat süreci olarak anılmakta. Süreç, Erbakan'ın istifasına ve 54. Türkiye Hükümetinin dağılmasına yol açtı. Türk siyasi tarihine geçen kararların uygulandığı dönemde Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda değişimler yaşandı. Yaşananlar postmodern darbe olarak da adlandırıldı.

O süreçte Nemettin Erbakan'ın askerlerin karşısında domur domur terlediği bir fotoğraf karesi var ki aradan yıllar geçse de unutulmuyor. İşte o fotoğraf karesinin öyküsünü Haberler.com YouTube kanalına konuk olan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç anlattı. Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Bedia Teymur ve Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin konuğu olan Malkoç, 28 Şubat sürecinde Refah Partisi ve Fazilet Partisinden 20 ve 21. dönem Trabzon milletvekili olarak parlamentoda görev almıştı.

İşte Şeref Malkoç'un açıklamalarından satırbaşları;

"Erbakan Hoca, 28 Şubat sürecinde Türkiye'de darbenin olacağını, darbecilerin milyonlarca insanı daha çok sıkıntıya sokacağını, bir çok vatan evladının hayatının riske gireceğini görerek, içi yanıp kavrulduğu halde adeta kendini feda etti. İşte o terin damlaması Erbakan Hocanın kendini feda etmesidir. Gönlü o kadar genişti ki herkese hukuku tavsiye etti, herkese insanlığa sahip çıkmayı ve taşkınlık yapmamayı tavsiye eti. O fotoğraf karesinde ıstırap vardır, o fotoğraf karesinde Türkiye'de yapılan hukuksuzluklara karşı tepki vardır.

Şeref Malkoç 28 Şubat'a damga vuran fotoğrafın hikayesini anlattı!

''TERİ DAMLARKEN GÖZLERİ IŞIL IŞILDIR''

Aynı zamanda yaşanan o sıkıntıları gösteren teri damlarken gözleri ışıl ışıldır. Türkiye'nin 2005 yılında, 2015 yılında, 2020 yılında sizin gibi değerli evlatlarının etkin olacağını görüyordur. Bir taraftan da ter damlıyordur çünkü Türkiye'de hak ve özgürlükler askıya alınmış, demokrasi ayaklar altına alınmış ve hakimler askeri eğitime tabi tutulmuştur, onun teridir o. Gözlerindeki o ışık sayın Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarının Türkiye'nin geleceğinde yönetici olacaklarının işaretidir. Büyük insanlık böyledir, liderler böyledir.

''15 TEMMUZ'U HATIRLAYIN''

Bakın 15 Temmuz'u hatırlayın. 15 Temmuz'da darbeciler 10 bin kişilik silahlı güçle, binlerce motorize araçla sayın Cumhurbaşkanımızla hükümeti devirip, meclisi kapatıp, anayasayı ortadan kaldırmaya kalktıklarında Cumhurbaşkanımız zerre kadar tereddüt etmedi. Ölümü göze alarak uçağına bindi ve milleti alanlara çağırdı. İşte liderlik budur, vatanseverlik budur, büyük insan ufku budur.

Şeref Malkoç 28 Şubat'a damga vuran fotoğrafın hikayesini anlattı!

''ERBAKAN'IN ÇİZGİSİNİ İYİ KORUMAK GEREKİR''

Çok şükür ki Türkiye'de hukuku önemseyen, hakkaniyeti önemseyen, insan haklarını önemseyen bu siyasi çizgi devam etmektedir... Bu siyasi çizgiyi iyi korumak gerekir. Erbakan Hocanın çizgisinin iki tane temel özelliği vardır; birincisi maddi kalkınmadır, savunma sanayinde uçağını kendin yapmak, tankını kendin yapmak ve ileri teknolojidir... İkincisi de manevi değerlerdir, ahlaki değerlerdir, dini değerlerdir ve hak ve özgürlüklerdir. Bu çizginin kaybolmaması gerekir. İnsanları farklı düşünenleri kavgayla değil zorbalıkla değil ikna ederek kendi düşüncesine getirmektir. Bu çizgiyi hala tahrip etmek isteyenler var. Bu çizgiyi iyi korumak gerekir. hak ve özgürlüklerden yana olmak gerekir. Haksızlıklara ve hukuksuzluklara her zaman karşı çıkmak gerekir.''

Son Dakika Politika Şeref Malkoç 28 Şubat'a damga vuran fotoğrafın hikayesini anlattı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hakim ATMACA: Doğru söyleyenlere dar ve zindandır dünya ki yalancıların cennetidir 3 0 Yanıtla

Advertisement