Silahlı Örgütten Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Silahlı Örgütten Suç Duyurusu

Silahlı Örgütten Suç Duyurusu

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve İnsan Hakları Derneği (İhd) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 1998'de Hazırlandığı İddia Edilen Andıç Belgesiyle İlgili Eski Genelkurmay İkinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu.

15.07.2009 01:35

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 1998’de hazırlandığı iddia edilen andıç belgesiyle ilgili eski Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Bir’in "Suç işlemek amacıyla yasa dışı silahlı örgüt kurma, insan öldürmeye tam teşebbüse azmettirme, suç işlemek için tahrik etme, hakaret ve iftira" suçlarından cezalandırılması istendi. Dilekçede şöyle denildi: "1998’de terör örgütü elebaşılarından Şemdin Sakık’a ait olduğu ileri sürülen ifadeler bazı gazetelerde yayımlandı. Bu ifadelerde kimi muhalif kuruluşlar ile kişiler hedef gösterildi. Daha sonra bunların Sakık’ın ifadesi değil Genelkurmay Karargáhı’nca hazırlanmış bir andıç belgesi olduğu ortaya çıktı. Bu belgenin altında da Çevik Bir’in imzasının olduğunu ve dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak tarafından gazetelere servis yapıldığını öğrendik. O hedef göstermeden sonra hayatımıza yönelik bir olay oldu. 30 Kasım 2000’de, Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Fakat bize olumlu ya da olumsuz bir bildirim yapılmadı. Kimse dokunulmaz değildir, herkes yasalar önünde eşittir ve herkes yargılanabilir." Dilekçenin bir örneği de Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Silahlı Örgütten Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement