TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başbakan Menderes ve arkadaşlarını idam edilişlerinin 62. yılında andı - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başbakan Menderes ve arkadaşlarını idam edilişlerinin 62. yılında andı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başbakan Menderes ve arkadaşlarını idam edilişlerinin 62. yılında andı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, merhum Başbakan Adnan Menderes'in 17 Eylül 1961'de idam edilişinin 62'nci yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

17.09.2023 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, eski Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun ölüm yıl dönümleri dolayısıyla "Bugün, demokrasimizin cesur bayraktarı ezan şehidi Adnan Menderes'i ve arkadaşlarının aziz hatıralarını tazimle yad ederken; milli iradeye yönelen tüm darbeleri ve darbeci zihniyetleri bir kez daha lanetliyorum" mesajını paylaştı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, eski Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun idam edilmelerinin 63'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Yeter söz milletindir' şiarıyla yürüttüğü hak ve hürriyet mücadelesiyle aziz milletimizin gönlünde ebediyete kadar şerefli bir davanın şehitleri olarak yer alacak Adnan Menderes ve arkadaşları Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu'yu vefatlarının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum.

Bugün, demokrasimizin cesur bayraktarı ezan şehidi Adnan Menderes'i ve arkadaşlarının aziz hatıralarını tazimle yad ederken; milli iradeye yönelen tüm darbeleri ve darbeci zihniyetleri bir kez daha lanetliyorum.

İdam sehpasındaki son sözü 'Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim' olan merhum Menderes'in, köklerinden kopmadan dallarını zirveye uzatan bağımsız bir Türkiye düşünü gerçeğe dönüştürmek için attığı adımlar, Türkiye Yüzyılı istikametimizde bizler için yol gösterici olmaya devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başbakan Menderes ve arkadaşlarını idam edilişlerinin 62. yılında andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement