TBMM Başkanı Şahin: "Gazeteler Halkın Gören Gözüdür'' - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Şahin: "Gazeteler Halkın Gören Gözüdür''

TBMM Başkanı Şahin: "Gazeteler Halkın Gören Gözüdür\'\'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Zorlu Grand Otel'de Düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Parlamenterler Asamblesi 36'ıncı Genel Kurul Toplantısına Katıldı.

02.11.2010 22:44

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Zorlu Grand Otel'de düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) 36'ıncı Genel Kurul toplantısına katıldı. KEİPA'ya üye 12 ülkeden parlamenterlerin katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi

TBMM Başkanı Şahin daha sonra Basın İlan Kurumu Trabzon Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, milletvekilleri, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve diğer ilgililer katıldı.

Horon ve kolbastı gösterisiyle başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay gerçekleştirildi. Atalay, "Trabzon'da güçlü bir medya var. Habercilik açısından rastgele sayfalarımız dolsun diye habercilik yapılan yöre değildir burası. Her haber birbiriyle yarışır. O yüzden desteklenmesi gereken bir bölge" dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, "Trabzon basın açısından gelenekleri olan şehirlerimizin başına geliyor. Trabzonlu meslektaşlarımızın Basın İlan Kurumu'nun yeni yapılanmasıyla daha çok destek göreceklerini umuyorum. Her yıl yapılması yasa gereği olan resmi ilan fiyatı tespitleri iki yılda bire dönüştü. Oysa her yıl enflasyon ve maliyetler artıyor. Ama resmi ilan fiyatlarının sabit kalmasıyla yerel medya daha az desteklenir duruma düşüyor. Önümüzdeki günlerde toplanacak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu yeni zam oranlarını belirleyip hükümete sunacak. Umarım bu yıl genel kurulun kararı hükümet tarafından dikkate alınır ve yerel medyanın yaşamakta olduğu ekonomik sıkıntılar da böylece giderilmiş olur" ifadesini kullandı.

ARINÇ:''RESMİ İLANLARDA KISINTIYA GİTMEYECEĞİZ'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, "Bakanlık görevine geldiğim günden bu yana bu daldaki meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalarımız devam ediyor. İyi sonuçlar almaya başladık. Bütün gayemiz özellikle Türkiye'nin kılcal damarları olan, halkın haber alma özgürlüğünde en önemli unsur olan yerel medyamızı geliştirmek. Gazetenin birinden aldığım bilgiye göre Trabzon galip geldikçe tiraj patlaması yaşıyor, yenildiğinde ise dibe vuruyor. Şenol hocam burada. Dünkü başarınızdan dolayı kutluyorum. Trabzonspor'a en üstün başarılar temenni ediyorum. Gazetelerin imkanlarını artıracağız. İlan konusunda endişeniz olmasın. Bu medyanın gücü resmi ilanlarıyla özel ilanlarıyla gerçekleşiyor. Özel ilanlar ekonomik gelişmeye bağlıdır. Ekonomide istikrar olursa reklam kampanyası büyük olur. Resmi ilanlarda kısıntıya gitmeyeceğiz. Bu konuda fiyat artışlarını teminen çalışmalar da yapacağız. İhale kurumunun reklam imkanlarında kısıtlamaya gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz medyanın güçlü olmasını isteriz. Gri pasaport meselesi de şöyle; basında çalışanların özellikle yurt dışı haberleri takip etmelerinde kolaylık olmasını ve burada çalışan insanların onore edilmesi bakımından gelişme olarak kabul ediniz. Listeler tamamlanmaya başladı. Eleştiri yapanlar da var. Memnun olanlar da var" dedi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN: ''GAZETELER HALKIN GÖREN GÖZÜDÜR'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, "Trabzon gittikçe bölgesinin ve dünyanın en önemli kentlerinden biri haline geliyor. İnşallah Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutlamaya da geliriz. Size güveniyoruz Şenol hocam. Sizin Türk sporuna ne kadar katkı sağladığını yakinen biliyorum. Gazeteler halkın gören gözüdür. Onlar olmasa nasıl haber alacağız? Yerel basının bir takım kanun değişiklikleriyle, internet ortamında resmi ilan yayınlanması gibi olaylarla etkilenmesi söz konusu. Bunlar yerel basını çok kötü etkiler. TBMM Başkanı olduğum sürece bu konularda çalışma olursa size bildireceğim" diye konuştu.

Şahin ve Arınç'a daha sonra kemençe hediye edildi. Basın İlan Kurumu Trabzon Şubesi'nin açılış kurdelesini kesen Şahin ve Arınç ardından hamsi tava yapılan tezgaha giderek tavalara dizdikleri hamsileri pişirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Şahin: 'Gazeteler Halkın Gören Gözüdür'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement