TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Kahraman Kazan Belediye Başkanı Ertürk'ü Dinliyor - Son Dakika
Politika

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Kahraman Kazan Belediye Başkanı Ertürk'ü Dinliyor

Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Vatandaşlar hareketliliği sorduğu zaman onların ifade ettiği gayet soğukkanlı bir şekilde, ’Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar böyle bir tehdit altında kalmamış, Kuzey Irak ve PKK başta olmak üzere Kandil’e büyük bir operasyon düzenlenecek.

15.12.2016 17:16

Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Vatandaşlar hareketliliği sorduğu zaman onların ifade ettiği gayet soğukkanlı bir şekilde, 'Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar böyle bir tehdit altında kalmamış, Kuzey Irak ve PKK başta olmak üzere Kandil'e büyük bir operasyon düzenlenecek. Burası da bu operasyonun merkezi, lütfen can güvenliğiniz açısından buradan dağılın.' İlk verdikleri şey bu" dedi.

TBMM FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün dinlenmesine başlandı. Ertürk konuşmasına başlamadan önce AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da Komisyonda dinlenmesi önerisinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi günü bir etkinliğe katılmak üzere Antalya'da olduğunu, böyle bir girişimin söz konusu olduğunu duyunca Ankara'ya dönüş yaptığını belirten Ertürk, "Bizim özellikle çağrılarımız, Sayın Cumhurbaşkanının çağrıları, daha sonra Sayın Başbakanımızın çağrıları. Herkeste zaten bir hareketlilik vardı, bu hareketlilik gittikçe artmaya başladı. Biz sadece insanların ilk etapta jandarma etrafında iş makinalarıyla bir barikat oluşturmak suretiyle bir tedbir aldık. Baktık jandarmada hiçbir hareket yok. 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı noktasında da daha öncesinden Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya Esenboğa Havaalanı'na inme ihtimaline karşı Esenboğa Havaalanı'na doğru halkımızı yönlendirdik. Bir kısmını Kızılaya, Genelkurmay Kavşağı'nın oraya yönlendirdik. Bir kısmı da Beştepe'ye geçmişlerdi. 4. Ana Jet Üssündeki hareketliliği görünce uçakların çok alçaktan Ankara semalarına gidiş ve gelişlerini, en son grubu da oraya yönlendirdik" şeklinde konuştu.

Ankara'dan kendisini ilk arayanın o zaman Ankara Valisi olan Mehmet Kılıçlar olduğunu belirten Ertürk, "4. Ana Jet Üssündeki hareketliliğin sebebinin orası olabileceği, oraya dikkat edilmesi gerektiği yönündeki bize talimatları doğrultusunda biz son grubu da oraya gönderdik. Son grupta 700-800 kişi var. İlerleyen saatlerde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, o zaman Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, özellikle o geceyi çok yoğun geçirdiğimiz kişilerden, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanımız, bunlarla yaptığımız telefon görüşmelerinde nasıl davranmamız gerektiği, neler yapılabileceği noktasında sürekli telefonla görüşmek suretiyle istişarelerde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların 4. Ana Jet Üssünde çok sert bir tepkiyle karşılaştıklarını belirten Ertürk, "Vatandaşlar hareketliliği sorduğu zaman onların ifade ettiği gayet soğukkanlı bir şekilde, 'Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar böyle bir tehdit altında kalmamış, Kuzey Irak ve PKK başta olmak üzere Kandil'e büyük bir operasyon düzenlenecek. Burası da bu operasyonun merkezi, lütfen can güvenliğiniz açısından buradan dağılın.' İlk verdikleri şey bu. Daha sonra Ankara'dan gelen telefonlar, buranın merkez olma olasılığının gittikçe yükselmeye başlamasıyla, halkın da gittikçe kalabalıklaşmaya başlaması orada sinirlerin biraz daha gerilmesine neden oldu. Daha sonra 'Artık vur emri var, dağılın. Yoksa ateş etmek durumunda kalırız' süreçlerinin başlaması saat 02.00 civarındaydı. Bu süreç içerisinde ciddi manada hava harekatıyla beraber en son TBMM'nin bombalanması ve bu bombalanmanın da 4. Ana Jet Üssünden kalkan uçaklarla yapıldığının kesinleşmesiyle beraber, bizim de sayımız yaklaşık 8-10 bin civarını buldu. İş makinalarının oraya gönderilerek orada bir barikat oluşturulması, üsle irtibatların kesilmesi talimatını verdik" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Kahraman Kazan Belediye Başkanı Ertürk'ü Dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement