TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti\'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

02.11.2022 18:15  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

İYİ Parti, "özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin sorunları" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasına ilişkin önerisini Genel Kurula getirdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, öğretmenlerin, sorunlarına çözüm bulunamadığı için bir günlük iş bırakma eylemi yaptığını belirtti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu eleştiren Yokuş, "Bir ülkenin öğretmenleri sokaklarda hak aramak mecburiyetinde kalmışlarsa ülkeyi yönetenlerin büyük bir ayıbıdır." dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, özel okul öğretmenlerinin asgari ücrete mahkum edildiğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise nitelikli eğitim sisteminin asli unsurunun öğretmenler ve eğitmenler olduğunu, bu nedenle de resmi-özel ayrımı yapmadan tüm eğitim kurumlarında görev yapan ve eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, eğitim konusunda 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attıklarını ve bununla gurur duyduklarını dile getirdi.

AK Parti iktidarında en yüksek bütçelerin Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını ifade eden Taşar, "Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalaması yakalanmıştır. Ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen herkes özgürce, haksızlığa uğramadan vazifesini yerine getirebiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra CHP'nin, "kamu ihaleleri" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasıyla ilgili önerisi görüşüldü.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Devlet Demiryolları Teftiş Kurulu Başkanlığı Raporu ve Sayıştay raporlarına göre, Ankara-İstanbul Demir Yolu Hattı 2'nci Etap Rehabilitasyon İşi İhalesi'nin 2006'da yapıldığını, ihale tutarının 610 milyon dolar olduğunu belirterek, dönemin Devlet Demiryolları Genel Müdürünün de Süleyman Karaman olduğunu kaydetti.

İhaleyle ilgili iddialarda bulunan Yavuzyılmaz, "Süleyman Karaman'ın buraya gelip buradaki araştırma komisyonu teklifimize 'Ben kendime güveniyorum, güvendiğim için de 'evet' araştırma komisyonu kurulsun, 2'nci etap T-26 Tüneli'ndeki yolsuzluklar, komisyon alma iddiaları soruşturulsun.' demesini bekliyorum. Aksi takdirde aritmetik çoğunlukla bu araştırma önergesinin reddedilmesi zımnen bu iddianın kabulü anlamına gelir." görüşünü savundu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi, 20 yıl önce iktidara gelirken verdiği en önemli sözlerden biri yolsuzlukla mücadele olmasına rağmen bugün yolsuzluk batağında boğulmak üzeredir." ifadesini kullandı.

Söz alan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, "Ülkemizde hızlı tren yapımları İhale Kanunu'nun gerektirdiği şekilde yapılmış, kesinlikle herhangi bir hata olmamaktadır. Şahsıma yöneltilmiş olan bu isnat, bütünüyle yalandan ibarettir, hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Belirtilen tarihlerde ne ihale komisyonundayım ne de Demiryolları Genel Müdürüyüm." dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz isteyen CHP milletvekillerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in söz vermemesi üzerine CHP'li milletvekilleriyle Bilgiç arasında sözlü atışma yaşandı.

CHP ve İYİ Parti'nin önerilerinin yanı sıra HDP'nin "Üniversite öğrencilerinin sağlıklı beslenmesi" ile ilgili önerisi müzakerelerin ardından kabul edilmedi.

Grup önerilerinin adından ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement