TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, HDP ve CHP\'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, CHP ve HDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

03.11.2022 16:43  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, CHP ve HDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, İYİ Partinin "Gençlerin yaşadığı sorunlar"; HDP'nin "Pamuk üreticilerinin sorunları" ve CHP'nin "Ek ders ücreti karşılığı çalışan usta öğreticilerin sorunlarına" ilişkin verdikleri araştırma önergelerinin bugün ele alınmasına yönelik grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Türkiye'deki genç nüfusun 12 milyondan fazla olduğunu belirtti.

Gençlerin ekonomik koşullardan olumsuz etkilendiğini dile getiren Örs, "Gençlerle yeterince konuşulmuyor. Siyasetten uzaklaştırılan ve fikirlerine itibar edilmeyen gençlerimizin yaşam tarzları, ilgi alanları, ceplerindeki telefonlarının modelleri herkesin ağzında. Ama 'bu gençler ne istiyorlar, ne hissediyorlar?' sorularına cevap veren yok. Gençler kendilerini özgür hissetmiyor." diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, AK Parti olarak gençlerin ülkenin geleceğine ilişkin sözlerinin olduğuna hep inandıklarını belirtti. Yüksel, gençlerin geleceğe daha umutla bakmaları için çaba harcadıklarını vurguladı.

HDP Adana Milletvekilleri Tulay Hatımoğulları Oruç, partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, iktidarın uyguladığı tarım politikaları nedeniyle pamuk üretiminin adeta yok edildiğini; Türkiye'nin dışarıya bağımlı hale geldiğini iddia etti.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise elindeki pamuk paketini göstererek, pamuk üretiminde maliyetlerin arttığını ve üreticilerin zor durumda olduğunu belirtti.

CHP'nin grup önerisi üzerinde partisi adına söz alan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye'de halk eğitim merkezlerinde 90 binin üzerinde uzman ve usta öğreticinin, yetişkinlerin eğitimine yönelik görev aldıklarını belirtti.

Bunların, asgari ücretin altında bir ücretle çalıştıklarını dile getiren Kaya, "Bu parayla geçinmek mümkün değil. Bu nedenle ek ders ücretlerinin arttırılması ve SGK primlerinin tam olarak yatırılması lazım." diye konuştu.

İYİ Parti, CHP ve HDP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Grup önerilerinin görüşülmesinin ardından, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement