TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi - Son Dakika
Politika

TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

TBMM\'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

TBMM Başkanvekili ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu 21 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu.

27.04.2020 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu 21 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu.

Erdoğmuş ve Beştaş'ın yanı sıra Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edilen milletvekilleri şöyle:

"HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık, HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz."

Gelen dosyalar arasında Kemal Bülbül ve Muazzez Orhan Işık'ın 3'er, Nimetullah Erdoğmuş, Salihe Aydeniz, Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Musa Farisoğulları, Semra Güzel ve Nuran İmir'in ise 2'şer dosyası bulunuyor.

Son gelen fezlekelerle, 26'ncı Yasama Dönemi'nden devreden ve 27'nci Yasama Dönemi'nde Meclis Başkanlığına ulaşan dosya sayısı 1031 oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.

  • MKYK toplantısında Erdoğan'ı kızdıran İmamoğlu sözleri: Bunu nasıl söylersin?
    12:25 MKYK toplantısında Erdoğan'ı kızdıran İmamoğlu sözleri: Bunu nasıl söylersin?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent lokantaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı AK Parti MKYK toplantısında gündeme geldi. İddiaya göre; bir MKYK üyesinin İstanbul'da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin kent lokantaları olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, "Bunu nasıl söylersin?" sözleriyle tepki gösterdi.


Advertisement