"Turizmin başkenti" Antalya'da diplomasi trafiği devam ediyor - Son Dakika
Politika

"Turizmin başkenti" Antalya'da diplomasi trafiği devam ediyor

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu'nun ardından 11 ülkenin meclis başkanlarının katılacağı Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) 8. Genel Kurulu toplantısı bugün Antalya'da başlıyor.

21.06.2021 10:28  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu'nun ardından 11 ülkenin meclis başkanlarının katılacağı Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) 8. Genel Kurulu toplantısı bugün Antalya'da başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Antalya'da, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu forum, yoğun diplomasi trafiğinin ardından dün sona erdi.

11 devlet ve hükümet başkanı, 41 dışişleri bakanı ve bakan seviyesindeki konuklar ile 60'a yakın uluslararası örgüt temsilcisi ve üst düzey kişileri bir araya getiren forumda 2 gün boyunca 15 panel ile yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.

11 ülkenin meclis başkanı Antalya'da buluşacak

Bir haftada iki önemli organizasyonun başarıyla gerçekleştirildiği Antalya, yeni haftaya da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ev sahipliğinde düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) 8. Genel Kurulu toplantısı ile başlayacak. 11 ülkenin meclis başkanları bugün Antalya'da bir araya gelecek, toplantı ise iki gün sürecek.

Program kapsamında ilk gün GDAÜ PA Daimi Komite Toplantısı gerçekleştirilecek. Yarın ise 8. Genel Kurul oturumu, saat 11.00'de gündemin kabulü ile başlayacak.

GDAÜ PA ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açılış konuşmasını yapacağı oturumda, katılımcı meclis başkanları da "Komşular Birlikte Görür: Bölgesel Dayanışmanın Geleceği İçin İş Birliği Mekanizmalarının Güçlendirilmesi" konusunda değerlendirmede bulunacak. Oturumda, bölgesel ve uluslararası kuruluş temsilcilerine de söz verilecek.

Program, genel komite kararları, raporlar ile nihai deklarasyonun kabulü ile sona erecek.

Dünyaya Antalya'dan mesaj verildi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, Antalya'nın, diplomasinin nabzının tutulduğu iki önemli organizasyonu sorunsuz bir şekilde atlattığını söyledi.

Şehrin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, devlet liderlerini, üst düzey yöneticileri ağırladığını anlatan Yazıcı, Antalya Diplomasi Forumu'nun bundan sonraki yıllarda da gelişerek, büyüyerek devam edeceğine inandıklarını kaydetti.

Antalya'nın, bir dünya kenti olduğunu, uluslararası bu tür organizasyonlarla bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Yazıcı, "Bu forum, Antalya'mız ve kentin geleceği için çok büyük şeyler vadediyor. Antalya bu tür diplomasi ve benzeri forumlar için uygun bir yer. Dünyanın gözbebeği Antalya'mızda, tüm dünyayı ağırlamaktan şeref ve onur duyuyoruz. Forumla tüm dünyaya Antalya'nın sesini, Antalya'dan dünyanın sesini tekrar tekrar duyurmuş oluyoruz." diye konuştu.

Antalya'nın bugüne kadar birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptığını anımsatan Yazıcı, bu alanda tecrübeli olduğunu belirtti. Kentin doğası, tarihi, kültürü, turistik yapısı, kaliteli otelleri, kalifiyeli elemanlarıyla da uluslararası etkinliklere zenginlik sunduğunu ifade eden Yazıcı, Antalya'nın layıkıyla görevini yerine getirdiğini bildirdi.

Antalya'da diplomasi trafiği devam ediyor

Turizm kenti Antalya'nın bu tür organizasyonlarla farklı yüzünü de dünyaya gösterdiğini söyleyen Yazıcı, Antalya Diplomasi Forumu'nun ileriki günlerde tüm dünyanın konuştuğu forumlardan bir tanesi olacağını kaydetti.

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu'nun ardından Antalya'da bugün Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi 8. Genel Kurulu toplantısının başlayacağını hatırlatan Yazıcı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra 11 ülkenin meclis başkanlarının da Antalya'da bir araya geleceğini aktardı.

Antalya'da diplomasi trafiğinin devam edeceğini dile getiren Yazıcı, "Bu tür organizasyonlar Antalya'da rahatlıkla yapılabilir. Antalya bu organizasyonları da yüz akıyla gerçekleştiriyor. Bundan sonraki organizasyonları da başarımızla, kendimize olan güvenimizle yapmaya hazırız. Turizmiyle dünya markası olan Antalya, uluslararası diplomasi organizasyonlarıyla da farklı bir yüzünü dünyaya tanıtıyor." ifadesini kullandı.

"Turizmin başkenti" Antalya\'da diplomasi trafiği devam ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Turizmin başkenti' Antalya'da diplomasi trafiği devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement