Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, Özbekistan'da - Son Dakika
Politika

Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, Özbekistan'da

- Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, Özbekistan'da Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan liderleri, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

10.11.2022 16:14  Güncelleme: 17:09

- Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, Özbekistan'da

SEMERKAND - Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan liderleri, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

Özbekistan'ın Semerkant kenti, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yarınki zirveye katılmak üzere Semerkant kentine geldi.

Zirveye ayrıca gözlemci ülke Türkmenistan'ın eski Devlet Başkanı ve Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ile Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban'ın da katılması bekleniyor.

Liderlerin gündemi yoğun

"Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla yarın gerçekleştirilecek zirve, teşkilatın yoğun gündeminin tartışılacağı, liderlerin bir dizi önemli konuda kararlar alacağı, ekonomi, ticaret, ulaştırma ve gümrük alanlarındaki TDT projelerine ilişkin çeşitli anlaşmaları ve resmi belgeleri karara bağlayacakları üst düzey bir platformu oluşturuyor. Liderler ayrıca, Üye ve Gözlemci Devletler arasında çeşitli alanlardaki çok taraflı iş birliğinin kilit konularını ele alarak bölge ve ötesindeki siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar. Teşkilatın Dönem Başkanlığı'nın Türkiye'den Özbekistan'a geçeceği zirve programının kapanışında liderler, TDT Sekretaryasındaki yönetim atamaları da dahil olmak üzere bir dizi kararla birlikte Semerkant Bildirisini imzalayacak.

Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, Özbekistan\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, Özbekistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement