TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısıyla ayrımcılık, işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizmasının etkinliğinin, işlerliğinin artırılmasının ön planda tutulduğunu bildirdi.
Yeneroğlu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli ile Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı'nın ilk bölümünün kabul edildiğini belirterek, tasarının getirdiği hükümlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tasarının temel hareket noktasının insanlık onuruna yakışır bir hayatın çerçevesini çizen temel hak ve hürriyetlerin korunması, geliştirilmesi ve hiç kimsenin ayrımcılığa maruz kalmaması, eşit muamele görmesi olduğunu aktaran Yeneroğlu, kurumsallaşmaya gidilerek alandaki çalışmaların daha etkili yürütülmesinin amaçlandığını söyledi.
Yeneroğlu, Türkiye İnsan Hakları Kurumunun kurumsal kapasitesinin güçlendirilerek, etkinliğinin artırılmasının hedeflendiğini anlatarak, "Tasarıyla ayrımcılık, işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizmasının etkinliğinin, işlerliğinin artırılması ön planda tutulmuştur." dedi.
Benli de tasarının AB vize muafiyeti için aceleye gelmiş bir düzenleme gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak son 6 yılda yapılan çalışmaların tasarının hazırlanmasında etkili olduğunu kaydetti.
Yasayla hayata geçecek düzenlemeler hakkında bilgi veren Benli, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında AK Parti'nin verdiği önergelerle kurulacak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna idari ve mali özerlik kazandırıldığının altını çizdi.
Son Dakika › Politika › Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?