Ulema, Menemen'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Ulema, Menemen'i Ziyaret Etti

Ulema, Menemen\'i Ziyaret Etti

Menemen'in Ulukent ve Asarlık beldelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu slogan siyaseti yapmak suçladı.

28.02.2012 17:21  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menemen'in Ulukent ve Asarlık beldelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu slogan siyaseti yapmak suçladı. "İşimiz İzmir, gücümüz İzmir" sloganına vurgu yapan Ulema, "Sayın Başkan burası İzmir değil mi? İzmir'de sadece slogan siyaseti yapıyorsunuz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Kadın, Gençlik Kolları ve meclis üyeleri ile birlikte Menemen'deki sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları, esnafı ve TOKİ konutlarında oturan vatandaşları ziyaret etti. Ulukent'te çarşı esnafını tek tek ziyaret eden İzmir Milletvekili Ulema'ya vatandaşlar belediye hizmetleri konusunda yaşadıkları sorunları aktardı. Asarlık 2. Etap TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, burada yaşadıkları sıkıntıları Ulema'ya aktardı. TOKİ sakinleri yol ve su konusunda uzun zamandan beri sıkıntı yaşadıklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi'ne müracaatları olduğunu, çözüm konusunda ancak hiçbir gelişme kaydedilmediğini bildirdi.

"TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ŞEHRİNDE ÜZÜCÜ"

Türkiye'de birçok belediyenin bu tür küçük sorunları çok önceden bitirdiğini söyleyen Milletvekili Ulema, 21. yüzyıl'da hala böyle sorunların yaşanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. AK Parti Hükümeti'nin geçmişte yaptığı KÖYDES ve BELDES projesiyle Türkiye'nin köylerinin tamamında altyapı ve su probleminin tarihe karıştığını anlatan Ulema, diğer yandan yasalar gereği büyükşehir belediyelerinin sorumluluk alanlarında bulunan yerleşim yerlerinde su ve altyapı hizmetlerini belediyelerin yaptığını dile getirdi. Ulema, "Vatandaşlarımızın su ve yol gibi sorunları olduğunu görmek bizi çok üzüyor. Bu tür konular belediyelerin görevi olduğu için maalesef bir şey yapamıyoruz. 21. Yüzyılda Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde hala böyle sıkıntıların yaşanıyor olması gerçekten çok üzücü" diye konuştu.

ULUKENT'TE DE ŞİKAYET YAĞDI

Ulukent Köyiçi sakinleriyle yapılan toplantıda çok sayıda vatandaşla bire bir görüşen Ulema'ya, vatandaşlar uzun zamandır yol ve su sorunu yaşadıklarını aktardı. Esnaf, yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı Ulukent bölgesinde ciddi bir kaçak yapılaşma, yol ve su sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Okulların hemen karşılarında alkol ve sigara satan kaçak işletmelerin açılması üzerine konuyla ilgili Menemen Belediyesine defalarca başvurduklarını belirten mahalle sakinleri ise, diğer yandan mezarlık konusuna da değinerek, "Doğduğu günden beri burada yaşamış insanı buraya gömmek istediğimizde 660 TL para ödememiz gerekiyo.r" dedi.

- İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulema, Menemen'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement