Van'da Liseler Arası AB Bilgi Yarışması Finalleri Yapıldı - Son Dakika
Politika

Van'da Liseler Arası AB Bilgi Yarışması Finalleri Yapıldı

Van\'da Liseler Arası AB Bilgi Yarışması Finalleri Yapıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vatso) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu ve Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle Düzenlenen Liseler Arası 'Avrupa Birliği Bilgi Yarışması' Finalleri Yapıldı.

18.04.2008 18:08

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen liseler arası 'Avrupa Birliği Bilgi Yarışması' finalleri yapıldı.

VATSO konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yarışmada finale kalan Van Anadolu Öğretmen Lisesi ve Şehit Koray Akoğuz Lisesi öğrencileri 15 soruya doğru yanıt vermek için kıyasıya mücadele etti. Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, çok önem verdikleri bu tür faaliyetlerin il genelinde devam ettiğini söyledi. Yıldız, "Bu günkü yarışmamız çok farklı ve anlamlıdır. Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek için uğraş veriyor. Öğrencilerimizin Avrupa Birliği hakkında bildiklerini ve bilgilerini tazeleyerek daha fazlasına ulaşmalarını sağlamak için böyle bir yarışma yapıldı. 'Değişmeyen ve gelişmeyenler sadece ölülerdir' sözünden yola çıkarak, değişim ve gelişime en iyi şekilde ayak uydurmak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi ise yaptığı konuşmada bu yarışma ile öğrencilerin Avrupa Birliği'ni daha iyi tanıma ve değerlendirme fırsatı bulacaklarını söyledi. Emekçi, iki gün devam eden yarışmaların bugün yapılan finallerle sonuçlandığını ve birinci olan okul ekibinin Van ilini Ankara'da temsil edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından VATSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç, Milli Eğitim Müdürlüğü AB Birimi sorumlusu Şükrü Hangül ve Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Birimi Sorumlusu Ayşe Rua'dan oluşan jüri üyeleri yerlerini aldı. 12 lisenin katıldığı yarışmanın finaline kalan Van Anadolu Öğretmen Lisesi ve Şehit Koray Akoğuz Lisesi'ni temsil eden öğrencilere toplam 15 soru soruldu. AB'yi daha iyi tanımaya yönelik okuma ve araştırma, AB gelişme süreci, AB genel kültür, tarihi ve coğrafi bilgileri ve Türkiye'nin AB'ye katılım süreci konularından oluşan sorular jüri heyeti gözetiminde öğrencilere yöneltildi. Yarışmada 15 sorudan 13'üne doğru yanıt veren Van Anadolu Öğretmen Lisesi birinci, 12 soruya doğru yanıt veren Şehit Koray Akoğuz Lisesi ikinci oldu.

Yarışma sonrasında ilk dörde girerek derece yapan okullara kupaları verilirken, birinci olan Van Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Ankara'da yapılacak olan yarışmada Van ilini temsil edeceği belirtildi.

Final yarışmasına Van Defterdarı Mehmet Erkınay, VATSO Meclis Başkanı Ata Altay, VATSO yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

(AKK-Y) 18.04.2008 17:39 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Van'da Liseler Arası AB Bilgi Yarışması Finalleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement