Veysel Eroğlu Hakkında Gensoru Önergesi - Son Dakika
Politika

Veysel Eroğlu Hakkında Gensoru Önergesi

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında "İhalelerde Kamu Menfaatini Korumadığı, İstanbul'daki Bazı Yerleri Rant Alanı Haline Getirdiği, Orman ve Su Varlıklarını Etkin Yönetemediği" iddiasıyla verdiği Gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

24.03.2015 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında "İhalelerde Kamu Menfaatini Korumadığı, İstanbul'daki Bazı Yerleri Rant Alanı Haline Getirdiği, Orman ve Su Varlıklarını Etkin Yönetemediği" iddiasıyla verdiği Gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Önerge üzerinde MHP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun görev yaptığı son yedi yılın "ormancılık tarihinin en karanlık ve en karmaşalı bir dönemi" olduğunu savundu.

Seçimin yaklaştığı bir dönemde 130 bin kişi için Türkiye İş Kurumu'yla bir anlaşma yapıldığını belirten Yılmaz, "Sayın Orman Bakanı, 130 bin kişiyi ne yapacaksın? Türkiye'de ortalama 200 işletme olduğunu varsayarsan, her işletmeye 600-700 civarında işçi düşüyor. Bugün görüyoruz ki AKP'li milletvekilleri sizin bu talimatınız üzerine muhtarları arayarak, sağı solu arayarak AK Parti'li işçi arıyorlar. Bunun üzerinden siyaset yapılmaz" diye konuştu.

Orman Bakanı'nın, bu kişilerin fidan dikeceğini açıkladığını anımsatan Yılmaz, "Ey Orman Bakanı, sen fidan dikim döneminin ne zaman olduğunu biliyor musun? Fidan dikim dönemi bitti. Akdeniz sahillerinde fidan dikim dönemi bitti, diğer yerlerde de şurada bir aylık bir fidan dikim dönemi kaldı" görüşünü savundu.

Yılmaz, "Altı aylık alınan ve seçimden sonra kapının önüne konacak bu 130 bin kişinin vebali, sorumluluğu kime ait olacak?" sorusunu yöneltti.

Bazı yolsuzluk iddialarını da gündeme getiren Yılmaz, "Millet iş bekliyor, AŞ bekliyor, Orman Bakanı'nın keyfi uğruna yandaşlar işe alınıp devlet malı peşkeş çekilemez. Bunu Allah da kabul etmez, kulu da kabul etmez. Ben inanıyorum ki vicdan sahibi AK Parti'li milletvekilleri de bu bakana son bir dersi verecektir" dedi.

-"Tarihi merkezlerimizden vazgeçemeyiz"-

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, su kaynaklarının elbette doğru değerlendirmesi gerektiğini ancak "ülkenin doğasını, tarihini, kültürünü, turizmini peşkeş çekmeyi HDP olarak asla kabul etmeyeceklerini" kaydetti. Kaplan, şunları söyledi:

"Asla Hasankeyf gibi tarihi merkezlerimizden vazgeçemeyiz. Birileri kendini sadece tarih ve kök olarak Osmanlı ile sınırlı görebilirler. Oysaki Anadolu'nun bütün güzellikleri bizim kültürümüzdür. Nasıl ki Hasankeyf'e milattan öncesinden tutun da tek tanrılı dinlerin gelişmesine kadar Süryaniler de, Türkler de, Kürtler de, Araplar da, daha önceki uygarlıklar da buna sahip çıkıyorsa biz de buna sahip çıkmaya devam edeceğiz.

8 Haziran'da iktidara geldiğimiz zaman, HES'lerle tahribat yapanlara bunu ödettireceğiz. Bu konuda tereddüdümüz yok. Bu konuda kimse 'HDP iktidara geldi, bize bunu yaptı' demesin. Bunu yapacağız. HES barajlarıyla Türkiye'nin doğasını, tarihini, iklimini, turizmini tahrip edenlerin zihniyetini tahrip edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Veysel Eroğlu Hakkında Gensoru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı
    18:51 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, genel kurulun ardından ne yapacaklarının tam olarak belli olmadığını ama hiçbir şey yapmadıkları bir durumun da olmayacağını söyledi.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.


Advertisement