Wagner'in kurucusu Prigojin'den AP'ye kanlı balyozlu tehdit - Son Dakika
Politika

Wagner'in kurucusu Prigojin'den AP'ye kanlı balyozlu tehdit

- Wagner'in kurucusu Prigojin'den AP'ye kanlı balyozlu tehdit Avrupa Parlamentosu'nun Rusya'yı terör faaliyetleri işleyen ve teröre destek veren ülke ilan etmesinin ardından Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Rus oligark Yevgeny Prigojin, AP'ye gönderilmek üzere Rus sosyal medya grubu...

24.11.2022 18:52  Güncelleme: 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Wagner'in kurucusu Prigojin'den AP'ye kanlı balyozlu tehdit

MOSKOVA - Avrupa Parlamentosu'nun Rusya'yı terör faaliyetleri işleyen ve teröre destek veren ülke ilan etmesinin ardından Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Rus oligark Yevgeny Prigojin, AP'ye gönderilmek üzere Rus sosyal medya grubu temsilcisine kanlı balyoz verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Avrupa Parlamentosu'nun Rusya'yı terör faaliyetleri işleyen ve teröre destek veren ülke ilan etmesiyle bölgedeki gerilim artıyor. Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucularından, Rus oligark ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aşçısı olarak bilinen Yevgeny Prigojin, AP'ye gönderilmek üzere sosyal medyada haber paylaşımı yapan Kiber Front Z grubunun temsilcisine keman kutusu içerisinde sapında kan izleri bulunan bir balyoz gönderdi. Prigojin'in sahibi olduğu Concorde şirketinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'nun hangi kanunlarla yürütüldüğünü bilmiyorum. Ancak, bu karar yürürlüğe girmeden önce (Rusya'nın terör devleti ilanı) Avrupa Parlamentosu'na bir belge sunmam istendi" ifadeleri kullanıldı.

Rusya-Ukrayna savaşında, Wagner'in paralı askerlerinden Yevgeny Nuzhin Rusya saflarından Ukrayna tarafına geçmişti. Kiev'de kaçırılarak Rusya'ya götürüldüğü iddia edilen Nuzhin'in burada balyozla infaz edildiğine dair görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

AP tarafından teröre destek veren ülke ilan edilmişti

Fransa'nın Strazburg şehrinde düzenlenen AP Genel Kurulu'nda Rusya'nın terörü destekleyen ülke olarak tanımlanmasına ilişkin öneri oylamaya sunulmuştu. Yapılan oylamada 494 evet oyuna karşı 58 hayır oyu çıkarken, AP üyelerinden 44'ü ise çekimser kalmayı tercih etmişti. Önerinin Rus ordusu tarafından Ukrayna

topraklarında işlenen 40 binden fazla savaş suçunu içerdiği belirtilen belgelere dayalı olarak hazırlandığı bildirilmiş, kabul edilen öneri üzerine alınan kararla Avrupa Parlamentosu, Rusya'yı terör faaliyetleri işleyen ve teröre destek veren ülke ilan etmişti.

Wagner\'in kurucusu Prigojin\'den AP\'ye kanlı balyozlu tehdit
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Wagner'in kurucusu Prigojin'den AP'ye kanlı balyozlu tehdit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama
    15:42 Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama

    Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer, seçime sayılı günler kala ilçe halkına seslendi. Ezer, Akyurt'un geleceğinin oylarla şekilleneceğini belirterek, belediyecilik anlayışını ve projelerini anlattı. Ayrıca, malvarlıklarının açıklanması çağrısında bulundu ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Ezer, Akyurt'un kalkınması için yapacakları ve hedeflerini de paylaştı.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:41 Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kahveleri ziyaret ederek projelerini anlattı. İba, Edirne'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, kentin güzelleşmesi için destek verdikleri tüm projeleri sıraladı. Aynı zamanda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları da seçim çalışmalarını sürdürdü.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:37 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlenen toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi
    15:37 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adayları için oy istedi.

  • Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi
    15:35 Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi

    Çerkeş Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Sopacı, Çerkeş ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde konuşma yaptı. Sopacı, seçim çalışmalarını son güne kadar sürdüreceklerini ve Çerkeş'e hizmetkar olmak istediklerini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan ve eski AK Parti Milletvekili Salim Çivitcioğlu da konuşma yaptı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu
    15:35 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Panorama Müzesi'nde gençlerle bir araya geldi ve merak edilen soruları yanıtladı. Şahin, gençlerin kültür, eğitim, spor ve yaşam konularındaki sorularını cevapladı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi
    15:33 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Gölbaşı ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Akşener, belediye başkan adaylarıyla birlikte esnafları ziyaret edip sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Akşener, yeni bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, adayların projelerini yarıştırması gerektiğini söyledi. Ziyaretlerin ardından Akşener, bir tuhafiye dükkanından başörtüsü satın aldı ve ilçeden ayrıldı.


Advertisement