Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirdi - Son Dakika
Politika

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirdi

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsrail\'in Gazze saldırılarını eleştirdi

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Batılı devletlerin bu saldırılara kayıtsız ve koşulsuz destek verdiğini belirtti. Gürel, İsrail'in uluslararası hukuku ve savaş hukukunu hiçe sayarak bölgedeki insanları katlettiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırganlığını destekleyen Batılı ülkelerin İsrail karşıtı eylemleri kısıtladığını ve böylece Batı'nın temel değerlerinin yıkıldığını vurguladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Türkiye'deki sığınmacılar konusunda yapılan açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan kişilerin tutuklandığını ve bu durumun kanunun kötüye kullanılmasından kaynaklandığını iddia etti.

19.10.2023 14:00

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Onları kayıtsız, koşulsuz destekleyen ve bırakın ateşkesi, durup düşünmeyi tavsiye bile etmeyen Batılı birtakım devletler, Batı uygarlığının yalnız ayağına değil, beynine ve kalbine sıkıyorlar." dedi.

Gürel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İsrail- Filistin çatışması ile Türkiye'nin etrafındaki askeri çatışmalar, riskler ve belirsizliklerin daha da arttığına dikkati çeken Gürel, şunları kaydetti:

"İsrail, hiçbir uluslararası hukuku tanımadan ve savaş hukukunu gözetmeden yaklaşık 2 milyon insanı hapsettiği bölgede katletmeye başladı. Bu Orta Çağ'daki kuşatma yöntemidir, anlaşılan yeniden Orta Çağ'a dönüyoruz. Onları kayıtsız, koşulsuz destekleyen ve bırakın ateşkesi, durup düşünmeyi tavsiye bile etmeyen Batılı birtakım devletler, Batı uygarlığının yalnız ayağına değil, beynine ve kalbine sıkıyorlar."

Gürel, neredeyse soykırıma varmak üzere olan İsrail saldırganlığını destekleyen Batılıların, ülkelerindeki İsrail karşıtı eylemleri de kısıtladığına işaret ederek, böylece Batı'nın temel değerlerinin yıkıldığını ifade etti.

Ümit Özdağ'ın konuşması

Genel Başkan Ümit Özdağ da bir süre önce sosyal medyada Türkiye'deki sığınmacılar konusunda açıklamalar yapan 27 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 8'inin tutuklandığını söyledi.

Aralarında gazeteci, iş insanı ve sanatçıların da bulunduğunu belirten Özdağ, bu durumun kanunun kötüye kullanılmasından kaynaklandığını iddia etti.

Özdağ, Zafer Partisi'nin Türk milletinin menfaatlerini temsil eden tavrının, halktan takdir gördüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement