135 Kilogram Ağırlığındaki Kadın, Anne Oldu - Son Dakika
Sağlık

135 Kilogram Ağırlığındaki Kadın, Anne Oldu

135 Kilogram Ağırlığındaki Kadın, Anne Oldu

Bolu'da hamileliğinin ardından 135 kilograma ulaşan obezite hastası kadın, erkek bebek dünyaya getirdi.

27.12.2013 15:12

Hamileliğinin ardından 135 kilograma ulaşan obezite hastası kadın, 1,5 saatlik ameliyatla 3,5 kilogram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Doktorlar tarafından Bolu'da doğum yapmasının riskli olduğu, daha donanımlı hastaneye sevk edilmesi gerektiğinin söylenmesine rağmen, 41 yaşındaki Nagihan Şafak, kentteki özel hastanede sezaryenle doğum yaptı.

Yaklaşık 1,5 saat süren operasyonun ardından Şafak'ın 3,5 kilogram ağırlığında erkek bebeği oldu. Şafak çifti, üçüncü çocuklarının adını Emirhan koydu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Emre Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın doğum öncesinde kilolu olduğunu belirterek, riskli gebelik dönemi geçirdiğini anlattı.

"Ailemize doğumun Ankara ve İstanbul'da  yapılması gerektiği belirtilmiş" diyen Uysal, şunları kaydetti:

"Hastamızın sosyal durumları buna müsait olmadığı için geldiler ve bizden yardım talep ettiler. Biz de elimizden gelen yardımı göstermiş olduk. Gebelik öncesinde, esnasında ve sonrasında oluşan riskler var. Gebelik sırasında olanlar kiloya bağlı gebelik kayıpları, annede şeker hastalığının çıkması, 'gebelik tansiyonu' denilen durum, ani bebek ölümleri, bunlar hep karşılaşılabilecek problemlerdi. Doğum sonrasında ise yara enfeksiyonları, akciğer problemleri, anesteziye bağlı oluşabilen uyanmama problemleri, bunların hepsi beklediğimiz komplikasyonlardı. Çok şükür, hastamızda hiçbiri gerçekleşmedi. Gayet başarılı bir doğum gerçekleşti."

"Şu anda 135 kiloyum"

Anne Şafak ise hamilelik sürecinin çok zor geçtiğini kaydederek, "Bu süreçte birkaç tane hastane ve doktor değiştirdik. Bolu'da gittiğim doktorlar doğum riskli olacağı için beni Ankara ve İstanbul'daki hastanelere gönderdi ama ben gitmek istemedim. Bolu'daki hastaneyi tercih ettim ve burada doğum yaptım. Doktorumuz Emre Bey beni kurtardı. Her riski göze alarak beni kurtardı" şeklinde konuştu.

Şafak, doğum öncesinde 100 kilogram olduğuna dikkati çekerek, "Doğum esnasında çok kilo aldım ve vücudumda ödemler oluştur. Şu anda 135 kiloyum. Bu kiloyla doğum yapmanın tehlikeli olduğunu söylediler ama ben buna rağmen yapmayı tercih ettim. Bebek, 3 kilo 200 gram, ismini Emirhan koyduk. Bu 3. çocuğum, 2 erkek çocuğum oldu. Doğum benim için kolay geçti ama doktor için zor geçmiş. Sezaryen yapıldı, doğumumda 6 kişi görev almış ve 1,5 saat sürmüş" ifadesini kullandı.

Baba Arif Şafak ise 23 yıl sonra tekrar çocuk sahibi olduğu için sevindiğini vurgulayarak, "Şu anda benden mutlusu yok. Ameliyat esnasında haliyle her ana-baba gibi düşünceliydim. İçeride 1,5 saat kalınca endişelendik haliyle. Bebek ameliyat başladıktan 5 dakika sonra geldi ama anne gelmek bilmedi. Sağ olsun, doktorumuz anneyi de sağ salim çıkardı ameliyattan" dedi. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 135 Kilogram Ağırlığındaki Kadın, Anne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement