Minik Kalpler Selçuklu Tıp'ta Yaşatılıyor - Son Dakika
Sağlık

Minik Kalpler Selçuklu Tıp'ta Yaşatılıyor

Minik Kalpler Selçuklu Tıp\'ta Yaşatılıyor

Kalbi Delik Olan 4.5 Yaşındaki Mehmet Soylu, Sağlığına Kavuştu

21.06.2012 12:30  Güncelleme: 12:27

Şanlıurfa'dan Aksaray'a gelerek mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailenin kalbi delik olan 4.5 yaşındaki oğlu Mehmet Soylu, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Minik Soylu, oyun oynadığı sırada eli ve yüzünün şişmesi üzerine ailesi tarafından Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Konya'ya sevk edilen Soylu'ya önce Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo yapıldı ve ardından Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Soylu'nun burada gerçekleştirilen ameliyatla kalbindeki delik kapatıldı ve damarındaki darlık giderildi.

"Ameliyatsız İyileşmesi Mümkün Değildi"

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Mehmet Öç, "Hastamızı ameliyatsız sağlığına kavuşturmamız mümkün değildi. Ailesinin onayı alınarak ameliyata karar verildi. Yaptığımız ameliyatla kalbindeki deliği kapatıp, damarındaki darlığı giderdik. 2 gün yoğun bakımda tedavisini sürdürdüğümüz hastamızı daha sonra servisimize aldık. Herhangi bir problem yok. Yakında taburcu etmeyi planlıyoruz." dedi.

"Selçuklu Tıp, Küçük Kalpleri Yaşatıyor"

Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil Sağlık Hizmetleri çerçevesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çok sayıda hastanın ambulans helikopterle Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildiğini belirten Doç.Dr. Öç, "Bu hizmetler acil durumu olan hastalar için çok iyi oldu. Helikopterle gelen hastalarımızı zaman kaybetmeden ameliyata alabiliyoruz. Hastanemizde 600 gram ağırlığında doğan bebeklerden, yetişkinler de dahil olmak üzere her türlü kalp hastalarına hizmet veriyoruz." diye konuştu.

"Oğlum Sağlığına Kavuştu"

Şanlıurfa'dan Aksaray'a mevsimlik tarım işçisi olarak 5 yıldan beri geldiklerini belirten 30 yaşındaki Anne Aysel Soylu, "Oğlumun kalbindeki delik zamanla büyümüş ve damarlarını tıkamaya başlamış. Aksaray'da oyun oynadığı sırada aniden eli ve yüzü şişti. Hemen Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürdük. Daha sonra Konya'ya sevk ettiler. Önce Konya'da başka bir hastanede anjiyo oldu. Anjiyodan sonra buraya sevk edildik. Burada ameliyatsız iyileşmesinin mümkün olmayacağı söylendi. Doktorların önerisi üzerine eşimle birlikte karar vererek ameliyatı kabul ettik. Doktorlar ameliyatın başarılı geçtiğini belirttiler. Oğlum sağlığına kavuştuğu için mutluyuz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Minik Kalpler Selçuklu Tıp'ta Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement