Türk hekimin geliştirdiği tekniği yerinde izlemeye Amerika'dan profesörler geldi - Son Dakika
Sağlık

Türk hekimin geliştirdiği tekniği yerinde izlemeye Amerika'dan profesörler geldi

1'inci Yeditepe Aritmi Sempozyumu' geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

27.07.2022 09:40  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
1'inci Yeditepe Aritmi Sempozyumu' geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu tarafından geliştirilen 'Cardioneuroablasyon' isimli dünya literatürüne giren tekniği yerinde izlemek için yurt içi ve yurt dışından uzmanlar katıldı.

Yerli ve yabancı birçok hekimin katıldığı sempozyumda 'Cardioneuroablasyon' adlı tekniğini canlı vakalar ile anlatan Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu, kompleks elektrofizyolojinin bazı özel alanlarının değerlendirildiği bu toplantıyla Türkiye'deki elektrofizyologların ve kardiyologların eğitimine katkı sağlanmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Aksu, "Bu eğitim toplantısındaki amacımız hem yurtdışından gelen hekimlerle Türkiye'deki hekimleri buluşturmak hem de bu tip yeni tedavi yöntemlerinin hangi hastalarda ve ne şartlarda uygulanması gerektiğini anlatabilmek" diye konuştu.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN UZMANLAR BİR ARAYA GELDİ

Düzenlenen sempozyumun eğitim amaçlı gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Tolga Aksu, "Amerika'nın farklı eyaletlerinden 6 elektrofizyolog hekim arkadaşımız tekniği yerinde öğrenmek için geldi. Dün iki canlı vaka gerçekleştirdik. Bugün de gerçekleştirdiğimiz sempozyumda konu ayrıntılarıyla ele alındı. Gerçekleştireceğimiz canlı vakayı da hem salondaki katılımcılarımız takip edebilecek hem de online olarak izlenebilecek" şeklinde konuştu.

"KALBİNDE DURMAYA BAĞLI ÇEŞİTLİ BAYILMA ATAKLARI YAŞAŞAN GENÇ HASTA"

Prof. Dr. Tolga Aksu, sempozyumda tekniğin uygulandığı canlı vaka ile de bilgi verdi:

"Bugünkü canlı vakamız anlattığımız ablasyon yöntemine tam olarak uyan yirmili yaşlarında genç bir hastamız. Kalbinde durmaya bağlı çeşitli bayılma atakları yaşıyordu. Bu nedenle de birçok merkezde kalp pili takılması önerilmiş. Ancak kalp pilini, bu vakada olduğu gibi özellikle genç hastalarımız bazı nedenlerden dolayı tolere etmekte zorlanabiliyor. Bu vakanın da yaptığımız değerlendirme sonucunda ablasyon tedavisiyle tedavi edilebileceğini düşündük."

UYGULAMA İÇİN DOĞRU HASTA SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Kalp pilinin kullanım endikasyonlarının farklı olduğunu ve mutlaka kullanılması gereken bir hasta grubunun da olduğunun altını çizen Prof Dr. Tolga Aksu, bu konuda yanlış bir anlaşılma olmasın. Mutlaka kalp pili ile tedavi edilmesi gereken hastalarda kalp pilini biz de kullanıyoruz. Burada temel nokta özellikle ritim bozukluğu yaşayan bazı genç hastalarda kalp pili takılmadan bu durumu tedavi etmenin mümkün olduğunun bilinmesidir. Bu noktada toplantılarımızın en büyük amacı Türkiye'deki kardiyologların da, elektrofizyologların da bu tedavi hakkında bilgi sahibi olmaları ve hastaları doğru yönlendirmeleri."

BAYILMA YAŞAYANLAR MUTLAKA KARDİYOLOJİ HEKİMİNE BAŞVURMALI

Toplumla çok sık rastlanan bayılmalarda altta yatan neden kardiyovasküler sebeplere bağlıysa hastanın yaşamını ciddi şekilde etkileyebilen sonuçların ortaya çıkabileceğini hatırlatan Yeditepe Üniversitesi Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle 40 yaş altındaki bayılan kişilerin mutlaka bir kardiyoloji hekimi tarafından görülmesi, çeşitli testlerle tanısının konulması ve eğer hastalığın kalp durmasına bağlı olduğu saptanırsa mutlaka bir elektrofizyolog tarafından görülmesini öneriyoruz. Kalbinde durma olan bu yüzden kalp pili takılması gereken hastaların yüzde 20-30 kadarında kalp pili takılmadan ve kalıcı bir iz kalmadan sadece ablasyonla tedavi edebildiğimizin da altını çizmek isterim."


- İstanbul
Türk hekimin geliştirdiği tekniği yerinde izlemeye Amerika\'dan profesörler geldi
Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Türk hekimin geliştirdiği tekniği yerinde izlemeye Amerika'dan profesörler geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak
    11:45 Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanma sürecini kolaylaştırmak için 227 sağlık personeli, 74 araç ve 235 sağlık personeli görevlendirdi. Hastalar, ambulanslar ve hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere transfer edilecek ve oy kullanma sürecinde sağlık personeli refakat edecek.

  • Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda düşme olur mu? KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek anlattı
    11:26 Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda düşme olur mu? KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek anlattı

    KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek, ameliyattan sonra burun düşmesi konusunda bilgi verdi. Şimşek, burun düşmesi olayının toplumda farklı algılandığını ve hekimler arasında ciddi bir durum olduğunu belirtti.

  • Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi
    11:24 Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın koordinasyonunda Dr. Murat Emre Akkaş tarafından hükümet konağında görev yapan kamu personeline acil ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime daire amirleri ve diğer kamu kurumlarında çalışan personel de katıldı.

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunları yer aldı. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne vurgu yaparak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Prof. Dr. Özlü'den Japonya'da hızla yayılan salgına yönelik uyarı: Kalıcı hasarlar bırakabilir
    10:53 Prof. Dr. Özlü'den Japonya'da hızla yayılan salgına yönelik uyarı: Kalıcı hasarlar bırakabilir

    Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına karşı uyarıda bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bu hastalığın ardından kalıcı kalp kapak sorunları, kalıcı romatizmalar, böbrek hasarları olabilir, toksik şok sendromuna ilerleyebilir" dedi. Salgının Türkiye'ye de sıçrayabilecek bir pandemi oluşturacak tehdide sahip olmadığını belirten Özlü, "Bu bir bakteri; tedavisi var. Yani penisilin grubu antibiyotiklerle bunu kolaylıkla tedavi edebiliyoruz" dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor
    09:56 Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından takip edilen hastalara ziyaretlerini sürdürüyor. Şenkul, Güzelhisar Mahallesi'nde ikamet eden aileleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan hastalar ise memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.

  • İstanbul ve 5 ilde 4 gün sürecek olan 'toz taşınımı' uyarısı: Maske takın, mümkün oldukça dışarı çıkmayın
    09:54 İstanbul ve 5 ilde 4 gün sürecek olan 'toz taşınımı' uyarısı: Maske takın, mümkün oldukça dışarı çıkmayın

    İstanbul'da ve 5 ilde hava kirliliği alarmı verildi. Azotdioksit miktarının kritik seviyelere ulaştığı belirtilirken, 4 gün sürecek olan kirlilik sağlık açısından tehlikeli düzeye ulaşabileceği için maske takılması önerildi.


Advertisement