Unutkanlığı Önleyen Besinler - Son Dakika
Sağlık

Unutkanlığı Önleyen Besinler

Unutkanlığı Önleyen Besinler

Sadece ileri yaş grubu için değil, erken dönem yaş grubu için de risk haline gelen unutkanlığa karşı doğru besinleri tüketerek önlem alabilirsiniz.

12.03.2019 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günlük hayatın stresi ve yaşanan sorunlar nedeniyle unutkanlık ortaya çıkabiliyor. Bu sorundan korunmak için doğru besinleri tüketmeniz gerekiyor.

YABAN MERSİNİ

Güçlü bir hafıza için orman meyvelerini tüketmeye özen göstermelisiniz. Özellikle de yaban mersini tercih edin. Bol miktarda polifenol maddesi içeren yaban mersini, serbest radikallerle etkin şekilde savaşıyor. Günlük 30 gram yaban mersini tüketimi ile daha güçlü bir hafızaya sahip olabilirsiniz.

Unutkanlığı Önleyen Besinler

BALIK

Zengin omega 3 yağ asitleri içeren balık bu yönü ile beyin sağlığı için oldukça önemlidir.Alzheimer hastalığı düşürdüğü ortaya konulan balık, günde 2 porsiyon tüketilerek unutkanlığakarşı çözüm olmaktadır.

Unutkanlığı Önleyen Besinler

TAHIL

E vitamini beyin sağlığı için en güçlü antioksidanlardan biridir. Karabuğday, çavdar, buğday, arpa, yulaf ve esmer pirinç gibi besinlere öğünlerinizde yer vermelisiniz. Bu besinlere alternatif olarak zeytinyağı, semizotu, yumurta sarısı ve sardalya gibi besinler de tüketebilirsiniz.

Unutkanlığı Önleyen Besinler

BİTTER ÇİKOLATA VE ÇAY

Çay ve bitter çikolata polifenol yönünden zengin besin kaynaklarıdır. Polifenol içeriği, hafızayı genç tutmayı sağlar.

CEVİZ

Zengin bir omega 3 yağ asidi deposu olan ceviz, güçlü bir hafızanın en büyük yardımcılarındandır. Bunun için günde 3 adet ceviz tüketmeniz yeterlidir.

KIRMIZI ET

E, B, C ve D vitaminleri yönünden zengin olan kırmızı et, güçlü bir hafıza için önemli bir besin kaynağıdır. Haftada 3 defa kırmızı et tüketimi ile vücudunuzun ihtiyacı olan bu vitaminleri ve B 12 vitaminini alarak hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

Unutkanlığı Önleyen Besinler

DİKKAT

Doğru beslenmenin yanı sıra fiziksel aktiviteleri de yapmaya özen gösterin.

Zihin geliştirici bulmaca, zeka oyunları gibi aktiviteler yapın.

Vitamin sentezini artırmak için gün içinde güneşe çıkarak D vitamini alın

Trans yağlar içeren fast food ve kızartma gibi besinlerden uzak durun.

Son Dakika Sağlık Unutkanlığı Önleyen Besinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement