Güneş ve Rüzgarda Yeni Yeka Bölgeleri Açıklandı - Son Dakika
Sektörel

Güneş ve Rüzgarda Yeni Yeka Bölgeleri Açıklandı

Güneş ve Rüzgarda Yeni Yeka Bölgeleri Açıklandı

Güneş ve rüzgarda yeni YEKA bölgeleri açıklandı.

01.10.2018 09:21

Güneş ve rüzgarda yeni YEKA bölgeleri açıklandı. Güneşte yeni alanlar Viranşehir, Bor ve Erzin olurken rüzgar için Edirne, Demirköy, Kangal, Gürün ve Eskişehir seçildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi kapsamında hayata geçirilen ve Türkiye'yi yenilenebilir enerji teknolojilerinin üretim üssü haline getirecek Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) stratejisi kapsamında bir adım daha atıldı. Güneş enerjisi alanında Konya Karapınar'da rüzgar enerjisi alanında da Kayseri-Niğde- Sivas, Edirne-Kırklareli- Tekirdağ, Ankara-Çankırı- Kırıkkale ve Bilecik-Kütahya-Eskişehir, Burdur-Denizli- Uşak'ta belirlenen YEKA alanlarına yenileri eklendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, güneş ve rüzgar enerjilerine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) olarak belirlenen bölgeleri açıkladı. Bakanlığın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, güneş enerjisine dayalı YEKA'lar, Niğde Bor, Şanlıurfa Viranşehir ve Erzin olarak belirlendi. Erzin YEKA'ya dahil edilen koordinatlar Hatay'ın yanı sıra Osmaniye'nin Toprakkale ve Adana'nın Ceyhan ilçelerini de içerdi.

Rüzgar enerjisine dayalı YEKA'lar da Edirne, Kırklareli-Demirköy, Kangal, Gürün ve Eskişehir YEKA olarak duyuruldu.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Güneş ve Rüzgarda Yeni Yeka Bölgeleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement