4. Inas Dünya Bisiklet Şampiyonası Konya'da Başlıyor - Son Dakika
Spor

4. Inas Dünya Bisiklet Şampiyonası Konya'da Başlıyor

4. Inas Dünya Bisiklet Şampiyonası Konya\'da Başlıyor

TOSSFED ve Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS)'ın ortaklaşa düzenlediği '4.INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası' Konya'da başlıyor.

25.09.2012 16:21  Güncelleme: 16:22

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TOSSFED) ve Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS)'ın ortaklaşa düzenlediği '4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası' Konya'da başlıyor.

TOSSPED ve INAS'ın ortaklaşa düzenlediği Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 24-30 Eylül tarihleri arasında Konya'da Yapılacak şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'dan 21 sporcu katılacak. Organizasyonun en kalabalık kafilesi 9 sporcuyla Türkiye oluşturuyor.

"KONYA İÇİN BİR İLK OLACAK"

Toplantıda konuşan Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, şampiyonanın Konya için bir ilk olacağını vurgulayarak, "Konyalı hemşerilerimiz ümit ediyorum ki bu 24-30 Eylül tarihleri arasında özel sporcularımıza özel ilgi göstereceklerdir. Kendilerini burada ağırlamaktan biz son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu sporcular, toplumda ailelerin dahi ikinci planda tuttukları ve neler başarabileceklerinin farkında olmadıkları sporcular. Bu şampiyona, insana emek verildiğinde nasıl bir gelişim göstereceğinin en önemli göstergesi" dedi.

"INAS OLARAK TÜRKİYE'YE İLE GURUR DUYUYORUZ"

INAS Başkanı Geoff Smedley, Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "TOSSFED'in Dünya Bisiklet Şampiyonasını en yüksek kalitede yapacağından hiç kuşkum yok. INAS olarak Türkiye ile gurur duyuyoruz. Biliyorum ki; bütün bisikletçiler çok güzel bir şehir olan Konya'da yarışmanın keyfine varacaklar. Türkiye'ye organizasyondan dolayı teşekkür ederim" dedi. Konya'ya geldiği ilk günden itibaren hayretler içinde kaldığını dile getiren Smedley, "Burada yaptığım görüşmelerde gördüm ki; insanlar bu sporu çok seviyor. Şehrin yapısı da bisiklet kullanmaya çok uygun. Türkiye'nin bu durumdan faydalanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ÖZEL ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATIN İÇİNE SOKMAK"

TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş her bir özel sporcuya yönelik hizmet verebileceklerini ifade ederek, "Sayın Başbakanımızın önderliğinde engelli ve özel sporculara yönelik faaliyetler çok büyük mesafe aldı. Evde bakım hizmetleri adı altında çok önemli hizmetler var. Bazıları 'bu çocuklar bisiklet kullanabilir mi' diyordu. Bu çocuklar durmaksızın 115 kilometre yol yaptılar. Çocuklarımızdan çok özel performanslar bekliyoruz. Türk sporuna ciddi katkılar sağlayacaklar" diye konuştu. Bu yılın başında Erzurum'da düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası'ndaki başarılı organizasyonun ardından INAS'ın büyük beğenisini kazandıklarını aktaran Gümüş, "Bu yıl da Dünya Bisiklet Şampiyonası'nı organize etmenin mutluluğunu yaşıyor. 9 sporcuyla katıldığımız şampiyonda madalyalar kazanmak en büyük hedefimiz. Ancak her zaman söylediğim gibi öncelikli hedefimiz, bu özel çocukları sporla tanıştırıp diğer insanlar gibi sosyal hayatın içine sokmak" şeklinde konuştu.

"KONYA ÇOK SESLİ MÜZİKTE YETERİNCE DEVRİM YAPAMADI"

Şampiyonanın açılışında konser verecek olan ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu'da, kültür şehri olan Konya'nın çok sesli müzikte yeterince devrim yapamamasına tepki gösterdi. Piyanonun Ankara'da getirildiğini ifade eden Uğurlu, "Konya'da çok ciddi bir piyano sorunu var. Konya bir kültür şehri olmasına rağmen ne yazık ki çok sesli müzikte yeterince devrim yapamadı. Kendini aşamadı. Konya'ya hala piyanolar başka şehirlerden geliyor. Konya'nın hala doğru dürüst bir konser salonu yok" dedi. Mevlana Müzesi açılışında bir konser verdiğini hatırlatan Uğurlu, "Çok güzel bir konser olmasına rağmen mermerden ve taştan yapıldığı için cın cın cınlamıştı. Yani burada Konya'da 3 bin 5 bin kişilik bir konser salonunun yapılması ve dört dörtlük bir piyanonun içine konması lazım. Konyalı, aranızdan biri olarak bir eksiklik ve samimiyetle söylüyorum. Bu çok ciddi bir eksiklik. Piyano Ankara'dan geliyor. Bu Konya için bence büyük bir ayıptır. Bunun aşılması gerekir" diye konuştu.

Bu akşam özgürlük parkında dünya çapında müzisyen olan Murat Toraman ile "Güneş Ülke Anadolu" isimli eserini seslendireceğini belirten Uğurlu, Konyalıları akşam ki konsere davet etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 4. Inas Dünya Bisiklet Şampiyonası Konya'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement