49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Son Dakika
Spor

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Emin Müftüoğlu, gelecek yıl 50'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu mükemmel bir şekilde yapmak istediklerini söyledi.

27.04.2013 18:32  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, gelecek yıl 50'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu mükemmel bir şekilde yapmak istediklerini söyledi.

Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yarın sona erecek turun, Türkiye'ye yakışır bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Ellerindeki imkanlarla en iyi organizasyonu ortaya koyduklarını dile getiren Müftüoğlu, "Sürdürülebilir bir organizasyonu devam ettirirken, devamlı yükselen bir değeri ortaya koyduk. Bunda başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın katkıları var. Sayın Gül, 2008'den beri verdiği katkı ve ortaya koyduğu vizyon, bizi buralara getirdi. Gelecek yıl 50'ncisini düzenleyeceğimiz turu, mükemmel yapmak istiyoruz. Yarından itibaren bunun için çalışacağız."

-Kuşadası-İzmir etabı-

Turun Kuşadası-İzmir etabını birinci sırada tamamlayan Marcel Kittel, gazetecilere yaptığı açıklamada, etabın son 2 kilometresinin zor geçtiğini, son virajda yaşanan kazada düşmemek için pedalını çıkardığını söyledi.

Kittel, bitime 500 metre kala kendisine iyi yer bulduğunu ve etabı birinci tamamladığını belirterek, "Bu sene etaplarda iyi sonuçlar aldık. Yarınki yarıştan da umutluyum" diye konuştu.

-Sıralama-

Alanya etabıyla 21 Nisan'da başlayan ve toplam uzunluğu 1204 kilometre olan 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarınki 121 kilometrelik İstanbul etabıyla sona erecek.

Kennedy Caddesi'nde verilecek resmi startla Boğaz Köprüsü istikametine pedal çevirecek sporcular, Bostancı Sahil Yolu-Bağdat Caddesi güzergahını takip ederek 8 tur attıktan sonra Caddebostan Sahil Yolu'nda yarışı tamamlayacak.

Son etap öncesinde genel sıralamalar şöyle:

Genel klasman

---------------

1. Mustafa Sayar (Türkiye)

2. Natnael Berhane (Eritre)

3. Yoann Bagot (Fransa)

Sprint

-------

1. Andre Greipel (Almanya)

2. Mustafa Sayar (Türkiye)

3. Marcel Kittel (Almanya)

Tırmanış

---------

1. Serguei Gretchyn (Ukrayna)

2. Mustafa Sayar (Türkiye)

3. Mauro Finetto (İtalya)

Türkiye Güzellikleri

---------------------

1. Mikhail Ignatyev (Rusya)

2. Francisco Javier Moreno Allue (İspanya)

3. Ahmet Örken (Türkiye)

Takım

------

1. Cofidis, Solutions Credits (Fransa)

2. Torku Şekerspor (Türkiye)

3. Sojasun (Fransa) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement