Amatör Futbolcu Attığı Golü Hakeme İptal Ettirdi - Son Dakika
Spor

Amatör Futbolcu Attığı Golü Hakeme İptal Ettirdi

Amatör Futbolcu Attığı Golü Hakeme İptal Ettirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2. Amatör Küme’de Balıspor ile Neyren Gökçelerspor arasında oynanan karşılaşmada Balıspor’lu Mustafa bir pozisyonda golü veren hakemin yanına giderek topun eline çarptığını söyleyerek attığı golü iptal ettirdi.

08.05.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2. Amatör Küme'de Balıspor ile Neyren Gökçelerspor arasında oynanan karşılaşmada Balıspor'lu Mustafa bir pozisyonda golü veren hakemin yanına giderek topun eline çarptığını söyleyerek attığı golü iptal ettirdi.

Karadeniz Ereğli ilçesinde hafta sonu oynanan Balıspor-Neyren Gökçelerspor karşılaşmasının 10. dakikasında yeşil sahalarda eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 10. dakikasında ceza sahasına yapılan ortada top Balısporlu Mustafa'nın koluna çarparak ağlarla buluştu. Topun ağlarla buluştuğunu gören hakem ise düdüğünü çalıp golü verdi. Bu sırada hakemin yanına giden Balısporlu Mustafa ise topun koluna çarpıp gol olduğunu söyledi. Maçın hakemi bunun üzerine verdiği golü iptal etti. 1-1 devam eden maçta Balıspor'un 1 golü Mustafa'nın uyarısı ile iptal edilince 90 dakika berabere tamamlandı ve iki takım da 1'er puana razı oldu.

Ahlaklı her sporcunun bunu yapması gerektiğini ifade eden 39 yaşındaki Mustafa Sever, 23 yıldır futbol oynadığını ve sahada bu ahlak ile futbol oynadığını söyledi.

Sever yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz pazar günü Neyren Gökçelerspor ile oynadığımız maçın 10. dakikasında bir korner atışı oldu. Pozisyon icabında topa giderken, top koluma çarptı ve gol oldu. Hakem pozisyonu görmedi, gol verdi. Ben vicdanı muhasebe ile hakeme gidip, golün olmadığını koluma çarparak girdiğini söyledim. Hakem de golü iptal etti. Ben vicdani muhakeme yaptım. Genelde bu konularda hakeme yardımcı olmaya çalışıyorum. Bizim aldığımız kültür, ahlak bu. Biz çocukluğumuzdan beri şu ahlakla büyüdük; Atatürk'ün dediği gibi 'ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözü burada devreye giriyor" dedi.

Futbol sahalarında eşine az rastlanır davranış nedeniyle rakip takımın teknik heyeti ve futbolcuları da Mustafa'ya teşekkür edip, kutladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Amatör Futbolcu Attığı Golü Hakeme İptal Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement