Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası

Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası

Adana’da 3 gün süren “Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası”nda takım sıralamasında erkeklerde Trabzonspor, bayanlarda ise Balıkesir Yıldız Kulaçlar şampiyon oldu.

08.09.2014 11:17

Adana'da 3 gün süren "Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası"nda takım sıralamasında erkeklerde Trabzonspor, bayanlarda ise Balıkesir Yıldız Kulaçlar şampiyon oldu.

100. Yıl Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen müsabakalara 35 kulüpten toplam 416 bayan ve erkek sporcu katıldı. 41 hakemin görev yaptığı yarışmaları Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Gürel, Nilüfer Sanvar ve Sultan Acuner ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yücel Yılmaz da izledi.

Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan, bundan 40 yıl kadar önce kısıtlı olanaklarla tek havuzda rekorlar kırdıklarını hatırlatarak, "Yüzme ve sutopu milli takımının yarısı Adanalılardan oluşurdu. Şimdilerde özellikle İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin sayesinde çağdaş havuzların, sporcu ve kulüplerin sayısı arttığına tanık oluyoruz. Anadolu Kupası ile Kardeş İller Projesi sayesinde tüm illerde yetenekli sporcuları keşfederek onlara fırsat tanıyoruz. Adana'nın yüzmede pilot bölge seçilmesi çok isabetli bir karar. Buradan olimpiyatlara sporcu hazırlayacağız" dedi.

Müsabakalarda takım sıralamasında erkeklerde Trabzonspor şampiyon olurken, ikinciliği Konya Belediyespor, üçüncülüğü ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi elde etti.

Bayanlarda ise şampiyonluğu Balıkesir Yıldız Kulaçlar kazandı. İkinciliği Trabzonspor, üçüncülüğü ise İstanbul Denizkızı Yüzme Kulübü elde etti.

Dereceye giren takımlara kupalarını, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Yönetim Kurulu Üyeleri Nilüfer Sanvar, Mete Gürel ve Sultan Acuner verdiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement