U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda millilerden 3'ü altın, 6 madalya - Son Dakika
Spor

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda millilerden 3'ü altın, 6 madalya

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası\'nda millilerden 3\'ü altın, 6 madalya

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil müsabakaları bugün yapılan finallerle sona ererken, Türkiye 3 altın ve 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.

19.05.2021 22:16  Güncelleme: 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest  stil müsabakaları bugün yapılan finallerle sona ererken, Türkiye 3 altın ve 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. 150 puan toplayan milliler takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonada Rusya 196 puanla birinci, Azerbaycan 140 puanla üçüncü basamakta yer aldı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Türk güreşi geleceğini garanti altına almıştır" dedi.

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde bugün yapılan müsabakalarda İstanbul BŞB güreşçisi 92 kiloda Erhan Yaylacı; İsrailli, Moldovalı ve Gürcü rakiplerini yenerek çıktığı finalde güçlü rakibi Azeri Osman Nurmagemadov'u 4-3 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Kahramanmaraş BŞB güreşçisi 125 kiloda Anıl Berkan Kılıçsallayan da Arnavut, Bulgar ve Azeri Vahit Galayev'i yenerek yükseldiği finalde güçlü Rus rakibi Atsamaz Tebloev'i 7-2 öndeyken tuşla yenerek altın madalya kazandı. Ankara ASKİ Spor güreşçisi 61 kiloda Emrah Ormanoğlu da Ukraynalı rakibi Artem Kryvenko'yu 13-8 yenerek bronz madalya kazandı.Ankara ASKİ Spor güreşçisi 86 kiloda Emre Çiftçi de repesajda Macar rakibi Patrik Szurovzki'yi 2-1 ve Moldovalı Andrian Grosul'u da 4-1 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.Milli güreşçi İsa Demir ise Yunan Georgios Kougıoumtsidis'e son dakikasına 9-8 önde girdiği müsabakada son anlarda verdiği puanlarla yenildi ve Avrupa 5'incisi oldu.MUSA AYDIN: TÜRK GÜREŞİ GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMIŞTIR

Alınan sonuçlardan dolayı son derece memnun olduğunu belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın "Türk güreşine yeni isimler kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Üsküp'te alınan tarihi sonuçlar Türk güreşinin iyi yolda olduğunu ve geleceğini garanti altına aldığını göstermiştir. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu önderliğinde yeni şampiyonlar çıkarmaya ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Burada başarılı olan güreşçilerimiz bizleri ilerleyen yıllarda olimpiyatlarda temsil edecekler. Üsküp'te bu büyük başarıyı elde eden tüm güreşçi kardeşlerimizi ve teknik heyetimizi yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda millilerden 3'ü altın, 6 madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement