Bahçeşehir Koleji, Hollanda'dan avantajla dönüyor - Son Dakika
Spor

Bahçeşehir Koleji, Hollanda'dan avantajla dönüyor

Bahçeşehir Koleji, Hollanda\'dan avantajla dönüyor

Yücel: Kupayı Türkiye'ye kazandırmak istiyoruzErnak: Final için iddialıyızSavaş: Kazanmak önemliydiBaygül: Şampiyonluk için kurulmuş bir takımızUğur DEMİRKIRDI – Serhan TÜRK / LEIDEN (Hollanda), - FIBA Avrupa Kupası Yarı Final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, deplasmanda Hollanda ekibi ZZ...

31.03.2022 00:04  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yücel: Kupayı Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz

Ernak: Final için iddialıyız

Savaş: Kazanmak önemliydiBaygül: Şampiyonluk için kurulmuş bir takımız

Uğur DEMİRKIRDI – Serhan TÜRK/ LEIDEN (Hollanda), - FIBA Avrupa Kupası Yarı Final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, deplasmanda Hollanda ekibi ZZ Leiden'i 77-71 mağlup etti.Bahçeşehir Koleji'nde Oğuz Savaş 16, Jamar Smith 15 sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldu. Ev sahibi ekipte ise Dunn kaydettiği 17 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması, 6 Nisan Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak. Bahçeşehir Koleji, rövanş karşılaşmasını kazanması ya da 5 sayıya kadar farkla kaybetmesi halinde adını finale yazdıracak. Karşılaşmanın ardından Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak ve basketbolcular Muhammed Baygül ile Oğuz Savaş, Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunarak karşılaşmayı değerlendirdi. ardından Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, "İnşallah yolumuz final. Kupayı da Türkiye'ye kazandıracağız" dedi.YÜCEL: KUPAYI TÜRKİYE'YE KAZANDIRMAK İSTİYORUZHüseyin Yücel, kupayı Türkiye'ye getirmeyi çok istediklerini söylerken, "Kazandık, zorlu olacağını biliyorduk. Takım çok iyi mücadele etti. 10-12 sayı geriden geldik. Mücadeleyle birlikte toparladık. Türk seyircimize teşekkür ediyorum. Evimizde gibi oynadık. Çok şükür sayı avantajıyla birlikte İstanbul'a geliyoruz. İnşallah yolumuz final. Kupayı da Türkiye'ye kazandıracağız" diye konuştu.ERNAK: FİNAL İÇİN İDDİALIYIZBaşantrenör Erhan Ernak, ikinci yarı gerçek kimliklerini ortaya koyduklarına vurgu yaparken, "Deplasmanda kazanmak birinci hedefimizdi. Zorlu bir atmosfer vardı. Rakip iyi de basketbol oynayan bir takım. Bu ligi çok iyi biliyorlar ve hazır gelmişler. 3'üncü periyotta 10 sayı gerideyken yapmış olduğumuz adam değişmeli savunma bir parça belirleyici oldu. Ritmimizi arttırabildik. Normalde dış atışı daha yüzdeki kullanan bir takımız, daha az top kaybı olan bir takımız. Atmosferin de etkisiyle burayı iyi yönetemedik. Evimizde daha az top kaybı daha iyi yüzdeli dış atışla, finalin kapısını aralayacağız. 3'üncü periyottan sonra kalitemizi ortaya koyduk.  Zorlu bir gruptan geldik. Leiden da, Bakken Bears da aynı gruptan çıkarak geldik. İlk 4'ün 3 takımı olduk. Temkinli olmayı seven bir antrenörüm. Yarı finali atlatalım, final için iddialıyız zaten" şeklinde konuştu.  SAVAŞ: KAZANMAK ÖNEMLİYDİTakımın tecrübeli ismi Oğuz Savaş, geriden gelip kazandıkları için mutlu olduklarını söylerken, "Çok kritik bir maçtı. Kazanmak önemliydi, 6 sayıyla kazandık ama zor maç oldu. Güzel bir avantajla evimize dönüyoruz. İnşallah ikinci maçı da kazanarak finale çıkmak istiyoruz. İlk yarı dağınık bir görüntü sergiledik. İkinci yarı kendimize geldik ve 6 sayılık avantaj yakaladık" diye konuştu.BAYGÜL: ŞAMPİYONLUK İÇİN KURULMUŞ BİR TAKIMIZ

Muhammed Baygül, iyi bir galibiyet aldıklarını belirtirken, "Güzel bir maç oldu, küçük ama dolu bir salonda oynadık. Rakibimiz dirençliydi ve tempolu bir oyun oynadılar. Maçın sonunda kalitemize gösterdik. Şampiyonluk için kurulmuş bir takımız, inşallah kupayı kaldıracağız" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bahçeşehir Koleji, Hollanda'dan avantajla dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.


Advertisement