Başkan Orman 'İyi Niyet Protolü'nü Açıkladı - Son Dakika
Spor

Başkan Orman 'İyi Niyet Protolü'nü Açıkladı

Başkan Orman \'İyi Niyet Protolü\'nü Açıkladı

Beşiktaş’ın Adanaspor ile imzaladığı iyi niyet protokolü hakkında bilgi veren başkan Fikret Orman, “Adanaspor Kulübü’nden hisse alacağız. Alt yapılarımızdaki oyuncular takas olabilir” dedi.

17.01.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın Adanaspor ile imzaladığı iyi niyet protokolü hakkında bilgi veren başkan Fikret Orman, "Adanaspor Kulübü'nden hisse alacağız. Alt yapılarımızdaki oyuncular takas olabilir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni çıkardığı "Yabancı Futbolcu" kuralı sebebiyle Beşiktaş, bu konu ile ilgili ilk adımı atarak, Adanaspor ile 'iyi niyet protokolü' imzaladı. Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen imza törenine, Beşiktaş Kulübü Başkan Fikret Orman ve Adanaspor Başkanı Bayram Akgül katıldı.

Yapılan iyi niyet anlaşmasının detayları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, şunları söyledi:

"Endüstriyel futbolda başarıya ulaşmak için çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapmak gerekiyor. Beşiktaş olarak Avrupa'da bir kupa kazanmayı hedefliyoruz. Yabancı kuralı, UEFA'nın finansal fair-play kurallarının her geçen gün ağırlaşması bizi bir kardeş kulüp edinme noktasına taşımıştır. Bu konuda epey bir zamandır çalışmalar yürütüyorduk. Altyapımızdan yetişen oyuncular ve izleme ekibimizin getirdiği oyuncular A takımımızın seviyesinde olamadığı için ortaya sorunlar çıkıyor. Bu sorunların çözümü hususunda çalışıyoruz" dedi.

"ADANASPOR KULÜBÜ'NDEN HİSSE ALACAĞIZ"

Adanaspor'un büyük bir camia olduğunu dile getiren Orman, "Adana, Türkiye'nin önemli illerinden. Bu işbirliğinin önemli bir sinerji doğuracağına inanıyorum. Beraber çalışmanın iki camiaya da fayda sağlayacağını düşünüyorum. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül fikirlerimizi benimsedi. Sistemin nasıl çalışacağı konusunda zamana ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Kamuoyunun yaptığımız çalışmaları bilmesine bir sakınca yok. İyi niyet protokolü imzalayarak bundan sonra yapacağımız çalışmalar hakkında yol haritası belirleyeceğiz. Adanaspor Kulübü'nden hisse alacağız. Büyük hissedar olmayacağız. Eski futbolcumuz Gökhan Keskin projede yer alacak. Teknik alt yapıyı oluşturacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlemeleri değiştikten sonra hızlanacağız. Bayram Akgül'e bize güvendiği için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"PİLOT DEĞİL, KARDEŞ TAKIM"

Adanaspor ile ortak menfaatlerinin olacaklarını dile getiren Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırım yapmak hükmetmek değildir. İlgilendiğimiz genç oyuncularla Adanaspor'da mutabık olursa, ortak sermaye koyup Adanaspor'da oynatacağız. Pilot takım değil kardeş takım edineceğiz. Yurt dışından bir kulüple ilgileniyoruz. Karşılıklı menfaate dayanan bir işbirliği yapıyoruz. Alt yapılarımızdaki oyuncular takas olabilir. Avrupa'da bunun uygulamaları var. Chelsea ile bu tarz işbirliği yapsak güzel bir algı oluşur ama iki Türk takımı yapınca bu projeyi hemen bir aşağı çekmeye çalışıyoruz. Olaylara iyi niyetli bir şekilde yaklaşılması gerekiyor. Dünya şeffaf. Adanaspor takımıyla birbirimizin hesaplarına bakmamız lazım. İyi niyet anlaşmasıyla bu çalışmalar başlayacak. Ondan sonra hisse değerlerinin ne olacağına bakacağız. Sermayedar olarak para kazanmalı ve ilave kazançlar elde etmeliyiz."

"ADANASPOR'U BİZ YÖNETMEYECEĞİZ"

Bu proje ile ilgili alt liglerden ilgilendikleri kulüplerin olduğunu ifade eden Orman, "Gökhan Keskin, Adanaspor'da sportif direktör olacak. Gökhan hoca önümüzdeki senenin stratejisini çizecek. Adanaspor'u biz yönetmeyeceğiz. Adanaspor'u yine kendi camiası yönetecek. Biz bir oyuncuyu ortak transfer etmek istediğimizde Adanaspor'un menfaatine uymuyorsa ret cevabı verebilecek. Kurumlarda devamlılık esastır. Bizden önceki anlaşmalar nasıl devam ediyorsa, bizim yaptığımız anlaşmalar da bizden sonra sürecektir. Bu bozulacak değil büyütülecek bir anlaşma. Daha alt liglerden de ilgilendiğimiz kulüpler var" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN GÜVENİLİR KULÜBÜYÜZ"

Türkiye'nin en eski ve güvenilir kulübü olduklarını ifade eden başkan Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir ürünü güzelleştirdiğiniz zaman ona çok alıcı çıkar. En önemli şey güvenilir olmak ve karşılıklı kazanç elde edebilmektir. Türkiye'nin en eski ve güvenilir kulübüyüz. Sponsorlarımızla ilişkilerimiz çok iyi. İşimizi iyi yaptığımız sürece sponsorlar gelecektir. Vodafone ile anlaştık, hem onlar hem biz çok memnunuz. Marka değerimiz yukarı çıkıyor. Stattan sonra basketbola ve amatör şubelere yatırım yapacağız. Beşiktaş'ın sponsorlarla ilişkileri Adanaspor'a da etki edecektir. Yetiştirdiğimiz oyuncuları takımımızda oynatamıyoruz. Biz milletin parasını harcıyoruz. Beşiktaş oyuncu yetiştirip piyasaya dağıtma yeri değil. Oyuncuları değerlendirip gelir edecek şekilde çalışmalar yapmalıyız. Kulübün futbolcu satışından para kazanmasını istiyoruz."

BAYRAM AKGÜL: "YENİDEN SÜPER LİG'E ÇIKACAĞIZ"

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ise Beşiktaş ile yaptıkları iyi niyet anlaşmasının Adanaspor'u çok farklı noktalara taşıyacağına inandığını açıkladı.

Bayram Akgül, "Beşiktaş ile olan birlikteliğin çok farklı yerlere geleceğine inanıyorum. Adana'da pilot takım olacağımız yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Adanaspor büyük bir camiadır. Adanaspor, Beşiktaş'a birçok oyuncuyu transfer etmiştir. Anlaşmanın faydalı olacağına inanıyorum. Türk futboluna, Çukurova bölgesinden birçok futbolcu kazandıracağız. Anlaşmanın ardından takımımıza kazandıracağımız oyuncularla bir sinerji oluşturup yeniden Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ve basın mensuplarının sorularının ardından başkan Fikret Orman ile Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, iyi niyet protokolüne imza attılar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başkan Orman 'İyi Niyet Protolü'nü Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement