Beşiktaş Kulübü 2020 idari ve mali genel kurulu - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Kulübü 2020 idari ve mali genel kurulu

Beşiktaş Kulübü 2020 idari ve mali genel kurulu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, açıkladıkları KPMG raporunun kulüp için dönüm noktası olduğunu söyledi.

26.12.2021 15:57  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, açıkladıkları KPMG raporunun kulüp için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kulübün 2020 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda konuşan Çebi, "Bu rapor Beşiktaş için mali ve idari yönden dönüm noktasıdır. Hayırlı uğurlu olsun. Yanlış bir şey yapmadık. Bu raporu çıkaracağımıza söz verdik, geriye dönüşü yok." dedi.

Eski yöneticilerden Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun raporla ilgili eleştirilerine değinen Çebi, "Kendisi avukat, zaten bu raporun gereğini yapmazsak suçumuzun çok ağır olacağını bilecek kadar da aklımız çalışıyor. Sizin kadar bilmeseler de çevremizde çok avukat var." diye konuştu.

Kulüpte yönetici olduğu dönemde yapılan çalışmalar sırasında icra kurulu başkanı olduğu yönündeki söylemlere açıklık getiren Çebi, şunları söyledi:

"Futbol AŞ, eski yönetim zamanında yönetim kurulu üyesi değildim. Görevim yoktu. Ben geldiğim gün yangın yeri olan mali işlerde görevlendirildim. Daha sonra futbolun başına geçmem istendi. İnşaat, çatı bitti 'Ahmet ağabey gel icra kurulu başkanı ol' dendi. Başkan emir vermiş. Beşiktaş başkanı emir verirse yapacaksınız. Doğuda görev yapıyorum, batıdaki durumdan hesap soramazsınız. Bazı şeyleri görme imkanım yoktu. Başkanlığa geldiğimden beri 2-3 imzayla icraatla yapıyoruz. Eski başkan zamanında tek imza vardı. Ben sadece 3 futbolcunun satışında yardım ettim, destek verdim ve üzerime aldım. Birinde sayın başkan Güney Afrika'daydı, Cenk Tosun transferi. İkincisi Atınç Nukan, üçüncüsü de Çin'e sattığımız Ersan Adem Gülüm transferi."

Çıkan rapordan da kaçmadığını kaydeden Çebi, "Ben buradayım. Benimle ilgili ne varsa çekeceğimi. 'çekeceğim' diyorum, yine 'hayır' diyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Fikret Orman'a yanıt

Kulübün eski başkanı Fikret Orman'ın dün düzenlediği basın toplantısını hatırlatan Çebi, "Helallik vermeyecekmiş. Ben senden helallik istemiyorum ki. Ben sana ne yaptım. Senin bana teşekkür etmen lazım. Millet 'paralar nerede' derken, sana kendini aklama fırsatı verdim. Git savun kendini. Bu bir şans. Yapmasak senelerce 'Fikret Orman paralar nerede' diyecekler. Haklıysan buyur hallet. Raporuna sahip çık." diye konuştu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun da kendisini haklı çıkaracak bir konuşma yaptığını anlatan Çebi, "Benim canımı acıtmak istediğini söyledi. Burada itiraf ettin. Benim seninle sorunum yok. Benim Beşiktaş'ın menfaatlerini kovalama yükümlülüğü var. Bu benim sorunum, beni bundan kimse alamayacak." ifadelerini kullandı.

İki gündür yapılan genel kurulda herkesin eteğindeki taşları döktüğünü belirten Çebi, "İtişe kakışa gerek yok. Fikret beye mesajım var. Kardeş seninle benim aramda helallik hiçbir konu yok. Helallik alacaksam ben senden alacağım. Burada bana neler yaptığını anlatmayacağım." ifadelerini kullandı.

"Taraftarlar bize sabır gösterecek"

Yönetime geldikleri günden beri takımdaki bazı futbolculara talebin olmadığına dikkati çeken Çebi, "Geldiğimiz günden beri bir futbolcuya talip çıkmaz mı? Gençlerimiz var. Onlarla devam edeceğiz ama işe yaramayanlarla olmuyor. Taraftarlar bize sabır gösterecek." diye konuştu.

Gelecek dönem için bir planlama yapmaları gerektiğini anlatan Çebi, "Seneye gelir yok. İki ayağımızı bir pabuca sokacağız. Çıkış burada. Belki bir, belki iki sene sokacağız ama sonra mali sorunlarını çözen Beşiktaş olacak. Dönemimizde 1,5 milyar girmiş ve 1,5 milyar çıkmış. Söz verdiğim gibi gelirleriyle giderleri eşit bir kulüp yaptım. Bu takımın küme düşeceğini söylediler, şampiyon yaptık. Seyirci yoktu. 200 milyon daha gelirimiz olsaydı Süleyman Seba'dan sonra fazla veren ilk dönem olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Hakem yönetimlerine de eleştiride bulunan Çebi, "Beşiktaşlıların canı yanıyor. Galatasaraylılar ağlamaya başlıyor, ben susmaya başlıyorum. Dün Trabzonspor da ağlamaya başladı. Ben Trabzon doğumluyum, memleketimi çok seviyorum. Beşiktaş'ı da çok seviyorum. Lütfen karıştırmayın. Bunu bile kullananlar var." ifadelerini kullandı.

Fulya davasıyla ilgili de açıklamada bulunan Çebi, "Yılbaşından sonraki ilk divan toplantısında açıklayacağım. Yıldırım Demirören'in vermiş olduğu zararların yüzde yüz karşılanacağından emin olun. Ben buradayım, kağıt bende." şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Kulübü 2020 idari ve mali genel kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.


Advertisement