Bursaspor Basın Sözcüsü Nayman: "Şampiyonluk Zora Girdi" - Son Dakika
Spor

Bursaspor Basın Sözcüsü Nayman: "Şampiyonluk Zora Girdi"

Bursaspor Basın Sözcüsü Nayman: "Şampiyonluk Zora Girdi"

Bursaspor Basın Sözcüsü Nayman Açıklaması

22.03.2011 11:40

BURSASPOR BASIN SÖZCÜSÜ NAYMAN:

"ŞAMPİYONLUK ZORA GİRDİ"

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, ligde üst üste alınan beraberliklerle şampiyonluğun zora girdiğini belirtti.

Spor Toto Süper Ligi'nin 26'ncı haftasında karşılaştığı Ankaragücü ile berabere kalan ve şampiyonluktan uzaklaşan Bursaspor'da yeni hedef 3'üncülüğün kaybedilmemesi. Şampiyonluktan uzaklaştıklarını ifade eden Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, "Mucizelere kaldı diyebiliriz. Rakiplerimiz olan Fenerbahçe ve Trabzonspor da kaybetmedi. Başa baş mücadele ediyorlar. Geçtiğimiz yıl sadece Fenerbahçe ile yarışırken bu yıl iki takımla mücadele ediyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse şampiyonluk bizden uzaklaştı" dedi.

EN KÖTÜ ŞARTLARDA 3. OLMALIYIZ

Şampiyonluktan uzaklaştıklarını ve hedeflerinin ikincilik ya da en kötü şartlarda üçüncülük olduğunu söyleyen Nayman, "Kaybetmek istemiyoruz. Geçtiğimiz yıl şampiyon olan bir takım 5'inci, 6'ncı oldu mantelitesini benimsetmemek için, 2'nci ve 3'üncülük kötü bir netice olmayacaktır. Önümüzde zor maçlar da var. Hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor ile karşılaşacağız" diye konuştu.

HOCAMIZ DESTEK İSTİYOR

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın maç sonrası, "Kimseyi kandırmayalım. Şehirde yeni bir yapılanma lazım. Aksi taktirde herkes kendi çıkarları doğrultusunda kendi yoluna bakar" yönündeki konuşmasını da değerlendiren Nayman şunları söyledi:

"Artık Bursaspor olarak bizim anladığımız kadarıyla hoca çok yukarılarda olsun istiyor. Bunun olması için de her sene şampiyonluğa oynayan takım olsun istiyor. Her türlü yapılanma şartı var. Maddi, manevi, kurumsallaşma. Bunların olması Bursaspor'u büyük takım kılacaktır ve her yıl şampiyonluk adayı olarak ligde yer alacaktır.

ŞEHİRDE SICAKLIĞI GÖREMEDİK

Onca yıl şampiyon olmamış bir takım beklenmedik bir anda şampiyon oldu. Biz gerçekten şehirde öyle bir sıcaklık, öyle bir kaynaşma ve yardımlaşma göremedik. Hocamızın da bu yönden beklentileri vardı. Bizim söylemek istediğimiz taraftarlar değil, onların dışında Bursa'da yaşayan insanlardan, kent dinamiklerinden bahsediyoruz. Hocamız bunları da göremeyince böyle bir şey söylemiş olabilir.

BÖYLE BİR HOCAYI NEDEN BIRAKALIM?

Takımların milyon Eurolar harcadığı ligde şampiyonluk zor. Yıllar sonra Bursaspor'un yaptığı başarının değeri anlaşılacak. Elde imkanlar varken kaçırmamak lazım. Gazeteler hergün Ertuğrul Sağlam ile ilgili haber yazıyor.

'Galatasaray istiyor, Beşiktaş istiyor' diyorlar. Başarılı bir hoca. Herkes değerini anlamaya başladı. Normaldir. Bu teklifleri elbette alacaktır. Ama hocamızın istedikleri gerçekleşirse, o bizden memnun biz ondan memnunuz. Böyle bir hocayı neden bırakalım?"

TAKIMA 2 GÜN İZİN

Öte yandan, Spor Toto Süper Ligi 26'ncı haftasında dün Ankaragücü ile golsüz berabere kalarak zirve yarışından geriye düşen Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam futbolcularına perşembe gününe kadar izin verdi. Milli maç arasında hazırlık maçı yapmayacaklarını dile getiren Sağlam, "Perşembeye kadar izin vereceğiz. Sonraki döneme de çok fazla vaktimiz kalmıyor. Hazırlık maçı yapmayacağız" dedi.

ALTIDORE'UN MAÇ SONRASI YORUMU

Bursaspor'un devre arasında kadrosuna kattığı ABD'li yıldız Jozy Altidore, Ankaragücü beraberliği sonrasında twitter sayfasından sevenlerine karşılaşma ile ilgili yorumda bulundu. Altidore, "Şanssız bir maç geçirdim. Fenerbahçe maçında iyi bir dönüşe ihtiyacım var" dedi.

EMRE KOŞAK - BURSA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor Basın Sözcüsü Nayman: 'Şampiyonluk Zora Girdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement