Bursaspor Kayseri'de 38 Yıllık Hasreti Dindirmek İstiyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor Kayseri'de 38 Yıllık Hasreti Dindirmek İstiyor

Bursaspor Kayseri\'de 38 Yıllık Hasreti Dindirmek İstiyor

Bursaspor, yarın deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçı için bu sabah saatlerinde yaptığı idmanın ardından hazırlıklarını tamamladı.

02.01.2012 15:56

Bursaspor, yarın deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçı için bu sabah saatlerinde yaptığı idmanın ardından hazırlıklarını tamamladı. Yeşil beyazlı ekip, basın mensupları ve yöneticilerin bulunduğu 80 kişilik kafile ile Yenişehir'den saat 16.00'da THY'ye ait özel uçakla Kayseri'ye uçtu. Yeşil beyazlı kafile, Nov Otel'de kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.

38 YILLIK HASRET

Trabzonspor'u deplasmanda devirme başarısı gösteremeyen Bursaspor, yarın karşılaşacağı Kayserispor'u dış sahada yalnızca 1 kez yenebildi. Yeşil beyazlılar, Kayseri'deki tek galibiyetini, 38 yıl önce 1973-74 sezonunda 1-0'lık skorla aldı. Bursaspor, 1973-74 sezonunda şimdiki adıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele eden Kayserispor'u tek golle devirdikten sonra rakibiyle Kayseri'de bugüne dek oynadığı 13 Süper Lig maçında galibiyet yüzü görmedi. Bu 13 maçta 8 mağlubiyet, 5 beraberlik alan yeşil beyazlı takım, Kayseri'deki 13 maçta yalnızca 5 gol attı, kalesinde ise 18 gol gördü. Kayseri'de oynadığı son 3 maçta gol de atamayan Bursaspor, yarın akşam Kayseri'deki hem bin 479 günlük gol hasretini, hem de 38 yıllık galibiyet özlemini sonlandırmak için sahaya çıkacak.

SAĞLAM İLE 3 YIL

2 Ocak 2009'da Bursaspor'daki görevine başlayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bugün 3'üncü yılını geride bırakıyor. Yeşil beyazlı takıma önce Süper Lig şampiyonluğu, ardından da lig 3'üncülüğü yaşatan Sağlam'ın 3 1 Mayıs 2014'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

45 YILLIK REKOR

Bursaspor'un başında 3 sezonu tamamlayan Ertuğrul Sağlam, 1963-66 yılında aralıksız 3 sezon Bursaspor'u çalıştıran Muhtar Tucaltan'ın rekorunu 45 yıl sonra egale etti. Göreve devam eden 42 yaşındaki başarılı teknik adam, Bursaspor'un 49 yıllık tarihinde en istikrarlı teknik direktör dönemini yaşatıyor.

SAĞLAM: YA GELECEKLER YA DA ELDEKİLERLE DEVAM EDECEĞİZ

3'üncü yılını dolduran Sağlam, "Bizim için çok önemli senelerdi. Mutlulukların ve üzüntülerin uç noktalarda yaşandığı senelerdi. 3 seneyi tamamladık. Gelecek adına umut verici. 3 sene, futbolda başarının istikrarla geldiğinin göstergesiydi. Amacımız bu sezonu da en iyi şekilde bitirebilmek. Daha önceki senelerde yakaladığımız başarıları devam ettirebilmek."

Sağlam transferle ilgili yöneltilen soruyu ise, "Bugün veya yarın netleşecek. ya gelecekler ya da eldekilerle devam edeceğiz" cevabını verdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor Kayseri'de 38 Yıllık Hasreti Dindirmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement